(VIDEO) Rijeka korak do titule, no, nije gotovo: Dok Torcida bojkotira Armada slavi pobjedu i veliku obljetnicu

Foto: fah

Nogometaši Rijeka velikom su pobjedom protiv Hajduka (2:0) u 33. kolu Prve hrvatske nogometne lige napravili možda i presudni korak ka prvom naslovu u povijesti. Osvojivši tri boda na prepunoj Rujevici Rijeka je ponovno Dinamu tri kola prije kraja pobjegla na pet bodova razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako želi i teoretski osigurati naslov uoči posljednjeg kola i derbija na Maksimiru protiv Dinama momčad Matjaža Keka mora ostvariti dvije pobjede. Težak susret Riječane očekuje u idućem kolu u Koprivnici protiv neugodnog Slaven Belupa, nedavno je u Koprivnici izgubio i još uvijek aktualni prvak Dinamo. Ukoliko se preskoči Koprivnica Rijeka će u Rujevici igrati s Cibalijom koja se grčevito bori za ostanak te u zadnje vrijeme pobjeđuje.  S druge strane Dinamo u idućem kolu igra protiv Istre, a onda u pretposljednjem kolu idu u goste također neugodnom Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Navijači svjesni da je naslov sve bliže nakon pobjede protiv Hajduka dali su si oduška, uz činjenicu da Riječani mirno plove prema tituli Armada je slavila i zbog velikog jubileja, naime, spektakularnom koreografijom navijači Rijeke proslavili su 30. rođendan, u tom trenutku Maleš je zabio za vodstvo domaće momčadi, slavlje je bilo potpuno.

Foto: fah

Spomenimo kako je Torcida bojkotirala derbi, navodno su pripadnici Torcide podignuli tek osam ulaznica za utakmicu koja je Rijeci puno donosila, iako još uvijek nije donijela sve. Pripadnici Torcide nisu došli na utakmicu jer su nezadovoljni količinom ulaznica koje im je Rijeka ustupila. Radi se o tek 350 ulaznica.

Za kraj recimo kako je čitav grad danas disao sa svojim klubom i živio za pobjedu Rijeke, ulog je bio je velik i ovog puta igrači vodeće momčadi prvenstva navijače nisu razočarali, naprotiv. Vidjeli smo jednu odličnu utakmicu, posebno s riječke strane, vidjeli smo klub koji je spreman za prvu titulu. Ovakvu priliku Rijeka nije imala još od davne 1999. godine kada su ostali bez naslova zbog činjenice da u posljednjoj utakmici nisu uspjeli pobijediti Osijek. Neki će reći kako su najvažniju utakmicu Riječani te 1999. odigrali najlošije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.