(VIDEO) Rijeka razbila Osijek na Rujevici i poslala jasnu poruku Dinamu

Foto: NK Rijeka

Osijekov niz gostujućih pobjeda u HNL-u je prekinut, kod domaćina na Rujevici praktički nisu imali šanse doći do boda. Rijeka je bila ta koja je odigrala vrhunsku utakmicu za šest bodova prednosti ispred prvog pratitelja Dinama dok je Osijek, s druge strane, bio zaista jako slab.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U derbiju 12. kola Prve HNL Rijeka je uvjerljivo svladala Osijek sa 3-0 (2-0).

Strijelci: 1-0 Andrijašević (37), 2-0 Gavranović (41), 3-0 Gorgon (60).

Pred oko 4000 gledatelja na stadionu Rujevica sudio je Jović iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeća Rijeka sada ima 32 boda, šest više od drugog Dinama, dok je Osijek treći sa 24 boda.

Rijeka je tako stigla do desete prvenstvene pobjede ove sezone, četvrte u nizu u HNL-u.

Iako je dominirala cijelo prvo poluvrijeme pritisnuvši Osijek u njegov kazneni prostor, Rijeka je sve riješila tek u završnici prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 37. minuti Bradarić je dugom loptom izbacio Ristovskog na desnoj strani. Bek Rijeke uspio je spriječiti da lopta ode u out, a zatim i precizno ubaciti. Andrijašević je bio najspretniji i poentirao glavom – 1:0.

Samo četiri kasnije Rijeka je udvostručila prednost. Nakon kornera lopta je došla do Marka Vešovića koji je pucao s ruba kaznenog prostora. Osječani su blokirali pokušaj, a lopta se odbila do Gavranovića koji ju je iz neposredne blizine pospremio u mrežu za 2:0 i šesti pogodak u prvenstvu.

Do pogotka Rijeka je apsoultno dominirala u derbiju prve i drugoplasirane momačd na ljestvici HNL-a. Već u četvrtoj minuti Andrijašević je odlično pucao nakon ubačaja Ristovskog, ali vratar Mikulić je odlično reagirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratar Osijeka ujedno je zaustavio pokušaje Mišića (11′, 18′), Vešovića (13′), dok je u 34. minuti Gorgon iz sjajne prilike poslao loptu iznad grede. Osijek je u prvom dijelu najbliže golu Rijeke stigao u 19. minuti kada je Ejupi pucao glavom, ali nije bilo prave opasnost za Prskala.

Osijek je krenuo nešto konkretnije u nastavku, ali Rijeka je povećala vodstvo. U 60. minuti Ristovski je, po tko zna koji put, ubacio s desnog boka. Gavranović je propustio loptu, a Gorgonu je preostalo gurnuti je u praznu mrežu – 3:0.

Osijek si je dodatno otežao situaciju kada je Arsenić zbog prekršaja na Gavranoviću zaradio drugi žuti karton. Ipak, do kraja utakmice rezultat nije mijenjao, a Rijeka je uvjerljivom predstavom upisala nova tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.