(VIDEO) Sjajni Marcel Hirscher pobjednik noćnog spektakla u Schladmingu

Foto: fah

Najbolji skijaš današnjice Austrijanac Marcel Hirscher pobjednik je slaloma Svjetskog kupa u Schladmingu ostvarivši devetu pobjedu sezone, te 54. pobjedu u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeći skijaš Svjetskog kupa je stigao do pobjede sjajnim nastupima u obje vožnje pobijedivši sa 39 stotinki sekunde ispred Norvežanina Henrika Kristoffersena, dok je trećeplasirani Švicarac Daniel Yule imao čak 2:13 sekunde zaostatka.

Hirscher je tako uzvratio Kristoffersenu za nedavni poraz u Kitzbuhelu. Norvežanin je nakon utrke bio iznimno ljut jer su ga austrijski navijači za nastupa gađali grudama snijega, ali je na koncu priznao kako je austrijski majstor bio bolji.

Hirscher je ovom pobjedom dostigao sunarodnjaka Hermanna Maiera na drugom mjestu ljestvice skijaša s najviše pobjeda. Obojica imaju po 54 pobjede, dok je u vodstvu Šveđanin Ingemar Stenmark sa 86 pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Schladmingu su nastupila i dvojica hrvatskih skijaša, ali nisu uspjeli izboriti plasman u drugu vožnju. Matej Vidović je sa startnim brojem 35. zauzeo 36. mjesto sa 4.13 sekundi zaostatka, dok je Elias Kolega (startni broj 59) zauzeo 38. poziciju sa 4.26 sekundi zaostatka.

Hirscher je današnjom pobjedom povećao prednost u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Sada vodi sa 1,154 boda, Kristoffersen je drugi sa 980 bodova, dok je na trećoj poziciji Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 666 bodova.

U poretku slalomaša vodi Hirscher sa 734 boda ispred Kristoffersena koji ima 615 bodova i Šveđanina Andrea Myhrera sa 373 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skijaši sada sele u Garmisch-Partenkirchen gdje su na rasporedu spust (27. siječnja) i veleslalom (28. siječnja).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.