(VIDEO) Spektakl na Allianz Areni: Niko Kovač uoči odlučujućih devedeset minuta protiv Rebićevog Eintrachta!

Foto: fah

Za otprilike pedeset sati u Bundesligi sve će biti poznato. Naime, igra se posljednje kolo koje će odrediti novog prvaka njemačke lige, najveći favorit i dalje je aktualni prvak, Bayern, kojeg vodi hrvatski trener Niko Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za naslov Bayernu je dovoljan i bod na Allianz Areni protiv Eintrachta, za koji igra hrvatski reprezentativac Ante Rebić. Podsjetimo, Bayern ima dva boda prednosti ispred prvog i jedinog ovosezonskog konkurenta Borussije Dortmund.  Borussija odlazi na teško gostovanje u Mönchengladbach, u slučaju pobjede Bayernu je i bod dovoljan za naslov, no, u slučaju da Borussija kiksa Bayern je prvak bez obzira na rezultat protiv Eintrachta. Drugim riječima, Bavarci mogu bez titule ostati samo ukoliko izgube na svom terenu.  Zaključno, momčad Nike Kovača uoči posljednjih devedeset minuta ovog prvenstva čvrsto sve drži u svojim rukama. U prilog Bayernu ide i gol razlika, koju u jednoj utakmici Dortmund ne može nadoknaditi.

Na Allianz Areni sprema se, prema pisanju njemačkih medija, pravi spektakl. Očekuje se velika proslava naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, bez obzira na činjenicu da je Bayern vrlo blizu osvajanja dvostruke krune dio njemačkih medija, pozivajući se na informacije iz kluba, donosi spekulacije o Kovačevom nasljedniku, iako hrvatski trener ima ugovor još dvije godine. Ako bi osvojio naslov i Kup a opet dobio otkaz Kovač bi postao prvi trener u povijesti Bayerna koji je morao otići nakon osvajanja dvostruke krune.

Na pitanje kako bi ocijenio turbulentnu sezonu, koja na kraju Bayernu ipak puno može donijeti, Kovač je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo prosvjetljujuće, poučno iskustvo, zaista sam naučio puno. Ali također sam primijetio kako je teško ostati čovjek. Ljudi su vrlo, vrlo teška bića. Kada razgovaramo međusobno, moramo imati neki standard i nikada ići ispod toga.

Uvijek misle da sam neki moralni apostol, ali ja sam doista takav. Jednostavno sam čovjek, odgojen sam tako. Svaki put kažem, želim da me tretiraju onako kako ja tretiram ostale. Svi moramo naučiti da naš svijet mora postati bolji. Možemo biti kritični, to je u redu, ali to mora biti do određene razine.

Ako zapnem na ovoj, posljednjoj stepenici, to će boljeti, ali će proći. No problem današnjeg svijeta je malodušje, zato danas ima toliko bolesti i depresije. To boli puno više i ne prolazi lagano. Moramo tražiti bolje i više od ljudi.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivšem hrvatskom izborniku ipak nije dobra sjela jedna novinarska provokacija. Naime, pitali su Kovača mora li osvojiti naslov ako želi ostati na klupi Bayerna. Kovač, kako tvrdi, ne razmišlja na takav način.

“To su problemi sa strane o kojima ne razmišljam. Naš glavni zadatak trenutno je da postanemo prvaci. Imam još dvije godine u ugovoru, dobro se razvijamo, izgubili smo samo dva puta od utakmice protiv Düsseldorfa”, poručio je hrvatski trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.