(VIDEO) Stuttgart i Union Berlin odigrali 2:2, Sosa na klupi

Foto: fah

U prvom susretu doigravanja za plasman u elitni razred njemačkog nogometa Stuttgart i Union Berlin su odigrali 2-2, pa će odluka o tome tko će iduće sezone igrati u Bundesligi biti poznata 27. svibnja u Berlinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stuttgart je dva puta vodio, no gosti su se oba puta vratili, a u samoj završnici su bili i bliži pobjedi.

Domaćin je poveo u 41. minuti golom Christiana Gentnera, no gosti su izjednačili čim su krenuli s centra, a pogodak je zabio Suleiman Abdullahi. Mario Gomez je u 51. minuti doveo Stuttgart u novu prednost, ali je Marvin Friedrich u 68. minuti nakon ubačaja iz kornera sve vratio na početak. Do kraja susreta gosti iz Berlina su imali još dvije sjajne prilike, no Stuttgart je spasio vratar Robert Zieler.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi hrvatski nogometaš Borna Sosa nije nastupio za Stuttgart.

Stuttgart je sezonu zaključio na 16. mjestu Bundeslige, pa je morao u dodatne kvalifikacije, baš kao i Union Berlin koji je osvojio treće mjesto u Bundesligi 2.

Iz elitnog društva direktno su ispali Hannover i Nurnberg, dok su novi prvoligaši Koln i Paderborn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koln se vratio u prvu ligu nakon samo jedne drugoligaške sezone, dok se Paderborn vraća u elitu prvi put nakon 2015. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.