(VIDEO) Tomašević optužio Neovisne za Hrvatsku za političku trgovinu zbog Dinama te isprovocirao incident, Davorin Karačić mu odgovorio…

Foto: snimka zaslona

Zbog nogometnog kluba Dinamo uzburkale su se u ponedjeljak strasti u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, pa je tako tijekom aktualnog sata zabilježen manji incident kada je zaiskrilo između zastupnika Neovisnih za Hrvatsku Davorina Karačića i zastupnika Tomislava Tomaševića (Zagreb je naš) na spomen Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Novi zastupnik Neovisnih za Hrvatsku pozivao je na fizički obračun, prijetio, tražio da se fizički obračunamo izvan skupštine, malo je falilo da stvar eskalira“, optužuje Tomašević.

Tvrdi kako ga je Karačić pozvao sa strane da nešto rasprave vezano uz temu Dinama i Tomaševićeve izjave kojima je optužio Neovisne za Hrvatsku za političku trgovinu, nakon čega je uslijedio incident.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nije bilo nikakvih prijetnji, odvjetnik sam i znam što znači prijetnja”, rekao je za direktno.hr Karačić, rekavši da je povod verbalnom sukobu Tomaševićeva optužba o “političkoj trgovini” uslijed koje bi stranka Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića promijenila mišljenje o Dinamu, a zauzvrat dobila mjesto gradske pročelnice za kulturu.

“Međutim, Ana Lederer je trebala postati pročelnicom za kulturu još prije pola godine, kada uopće nije bilo riječi o Dinamu”, dodao je.


Mikulić: Osuđujem bilo koji oblik nasilja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić, kao i ostali gradski zastupnici, osudili su neprimjereno ponašanje.

“Osuđujem bilo koji oblik nasilja gdje god on bio, na ulici ili u drugom parlamentu Republike Hrvatske”“, kazao je Mikulić dodavši kako nije ništa vidio jer je vodio sjednicu, već je samo čuo prepirku koju nije razumio.

Mikulić je pozvao zastupnike na primjereno ponašanje i rječnik . “Onako kako se mi ponašamo u parlamentu, to će biti slika parlamenta prema van”, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.