(VIDEO) Trener Rijeke najavio derbi protiv Hajduka na Poljudu: ”Imamo imperativ dobrog rezultata”

Foto: Snimka zaslona

U nedjelju se od 17:30 sati u sklopu 17. kola Prve hrvatske nogometne lige igra jadranski derbi između Hajduka i Rijeke na Poljudu. I dok trener Hajduka, Damir Burić, ima problema sa sastavljanjem prve momčadi s obzirom na ozljede trener Rijeke ipak nema takvih nevolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, osim oporavljenika Zorana Kvržića (31) i Darka Velkovskog (24) cijela je Rijeka spremna, motivirana te čeka derbi na Poljudu, derbi koji bi mogao biti, barem kad je Rijeka u pitanju, ključan za nastavak sezone. Naime, Rijeka za Hajdukom u ovom trenutku zaostaje šest bodova, u slučaju poraza prednost Splićana popela bi se na velikih devet bodova i bitka za 2. mjesto, koje donosi kvalifikacije za Ligu prvaka iduće godine, za Riječane bila bi gotovo sigurno izgubljena.

Trener Rijeke, Simon Rožman, najavio je veliki jadranski derbi…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Hajduk dugo nije izgubio kući, prosječno daje tri gola, tek svaku sedmu utakmicu prime gol. Znamo sve, koliko su jaki i posebno doma opasni, ali vjerujte: mislimo sam na nas. Kako da mi budemo momčad, a ne samo skupina igrača”, kazao je mladi slovenski stručnjak, nakon čega je dodao:

”Želim da u Splitu budemo hrabri i agresivni, da budemo momčad koja pokazuje da će se boriti za velike stvari. Neće biti lako, ali: ako smo složni onda smo jaki. Želimo igrače koji će ginuti za klub i oni su sada toga svjesni!”

S obzirom da su izgubili dosta bodova ove sezone te da je Hajduk daleko pobjegao ima li Rijeka imperativ pobjede na Poljudu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Da, imamo imperativ dobrog rezultata premda još ima puno sezone pred nama. Najbitnije mi je da radimo jedan za drugoga. Igrači su se sada digli, rade složno. U ovih mojih 7-8 utakmica još nijednom nismo imali sreću na našoj strani. Nadam se i tome jer ovako kako sada rade, dečki to zaslužuju. I kondicijski se dižu.”

Trener Rijeke tvrdi kako mu je momčad ”ponovno oživjela”

”Sad su svjesni kako ne smiju izgledati, a i koju kvalitetu imaju, naravno: ako rade timski. Sad je u njih opet ušao i inat!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li Rijeka igrati u Splitu na kontre ili će se postaviti napadački, tražiti posjed?

”Neću previše govoriti o Hajduku. U vrhu su hrvatskog nogometa, sigurno mogu kvalitetno nadomjestiti sve izostanke. Spremni smo na Hajdukovu igru kod kuće, spremni smo na Poljud. Neću o tome javno govoriti, ali spremili smo dobro strategiju.”

Kakvo je stanje s ozljedama, ima li problema prije derbija?

‘Kvržić će za 7-8 dana biti spreman za puni trening. Velkovski je imao jednu lakšu ozljedu iz reprezentacije u kojoj su jako riskirali kad su ga stavili pod toliko opterećenje pa sada mi moramo biti oprezniji jer bi mu neka nova teža ozljeda u kratko vrijeme mogla ugroziti karijeru! Kada reprezentacija zove ona ima prednost, ali ja jako pazim na igrače jer mislim da sam skrbnik njihovih karijera. Napravili smo sve da se Velkovskog ne izloži prevelikim naporima no nije sve bilo u našoj moći”, poručio je Simon Rožman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.