(VIDEO) Emotivni Siniša Mihajlović o borbi protiv teške bolesti: ”Hvala mojoj supruzi Arijani, oprostite što plačem”

Foto: Snimka zaslona

Trener Bologne, bivši srpski nogometaš, 50-godišnji Siniša Mihajlović, u petak je održao tiskovnu konferenciju na kojoj je otvoreno govorio o opakoj bolesti s kojom se bori – leukemiji. Naime, bivšem reprezentativcu SR Jugoslavije, rođenom Vukovarcu, koji je tijekom agresije na rodni mu grad podržavao agresorsku, jugo-nacističku stranu (velikosrpski agresor, JNA i četnici ), stanje je sada bolje poslije terapije koja je trajala više mjeseci. Mihajlović se nada da će tako i ostati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mihajlović o terapiji…

”Četiri su teška mjeseca iza mene. Odradio sam kemoterapije i karakterom izgurao sve to. Da nije bilo svih tih ljudi, ne bih sad bio ispred vas. Hvala mojoj supruzi Arijani koja je sa mnom prolazila kroz taj strašan period”, kazao je trener Bologne te je zahvalio liječnicima, ali i pustio suzu.

”Oprostite, emocije su me obuzele. Oprostite što plačem. Nitko od njih ne zna kako se suočiti s ovakvom borbom protiv teške bolesti. Zadnji put plakao sam 13. lipnja kad sam priopćio da sam bolestan. Pronašao sam neke anđele čuvare koji su mi psihološki pomogli. Oni su najznačajniji i bez njih ne bih uspio.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na tešku bolest i na sve što je prošao Mihajlović nikada nije mislio odustati?

”Morate biti jaki i zaplakati ako treba. To je bolest koju morate izgurati do kraja, nema natrag. Za sve ovo morate imati jaku glavu. Izlazio sam i na teren, to mi je davalo snagu iako sam imao osjećaj slabosti. Svako jutro moram piti veliku količinu lijekova, ali to je cijena zdravlja.”

Dobivao hranu kroz vene, izgubio osjet ukusa…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Dobivao sam hranu kroz vene, imao sam problema… Uvijek sam bio nestrpljiv prije ulaska u bolnicu, ali sad sam shvatio da je strpljenje velika vrlina. Svaki dan trudim se udahnuti novi život”, rekao je Mihajlović i dodao:

”Ne želim da se više priča o Mihajloviću koji boluje od leukemije, nego o Mihajloviću koji je trener Bologne. Ne želim se vraćati u bolnicu, želim osjećati život. Hoću se buditi kod kuće, razmišljati o pozitivnim stvarima.”

Opaka bolest ga je, naravno, strašno iscrpila…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Prvi sam put izgubio 13 kilograma, a sad devet. Uzimam 19 tableta dnevno od osam ujutro do ponoći jer mi je cilj izaći iz bolnice. Postavljao sam sebi minimalne ciljeve i govorio: “Nije još gotovo, ali barem sam izašao iz je*ene bolnice…”

Rezultati terapije nakon prvog ciklusa bili su jako pozitivni, nastavili su se i u drugom ciklusu istim lijekovima te metodama, uz transplantaciju koštane srži,objasnio je liječnik Michele Calvo.

”Polako će nastupiti povratak u normalan život, prvih 100 dana je najosjetljivije.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tiskovnu konferenciju prekinuli su igrači Bologne, koji su pružili podršku svom treneru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.