(VIDEO) Tri utakmice, tri pobjede u Ligi prvaka, gol razlika 13:4: Što čelnici Bayerna žele više od Nike Kovača?

Foto: fah

Kako smo već pisali Bayern je u 3. kolu Lige prvaka na vrućem gostovanju u Grčkoj kod Olympiacosa ostvario vrijednu pobjedu, ujedno i treću iz tri odigrane utakmice. Dakle, momčad hrvatskog trenera Nike Kovača u skupini u kojoj je u europski doprvak, Tottenham, suvereno maršira prema prvom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, već poslovično čangrizavi Karl-Heinz Rummenigge i dalje nije zadovoljan, naime, bio je presretan poslije 7:2 u Londonu protiv Tottenhama, čak je hvalio i hrvatskog trenera na klupi Bayerna, Niku Kovača, kojeg vrlo često kritizira, no, nakon utakmice s grčkim predstavnikom vratio se Rummenigge starim navikama.

Rummenigge je bio u ranim jutarnjim satima prilično oštar, i previše s obzirom da njemački prvak ipak ima ogromnu gol razliku, sve tri pobjede u grupi…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, čelnik Bayerna održao je govor otprilike u 1:40 noću prije zajedničke večere, a kako piše Bild, koji je do granica neukusa nesklon Kovaču, Rummenigge je krenuo najprije s pozitivnim stvarima:

“Bitno je da smo uzeli tri boda i to je pozitivno. I kad se pogleda tablica gdje je Bayern na vrhu može se s optimizmom gledati u budućnost, a gdje je postavljen prvi cilj, a to je plasman u osminu finala Lige prvaka.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga legenda njemačkog nogometa vratila se u prošlost kako bi povukla paralelu. Naime, Rummenigge je uoči nove sezone jasno poručio Kovaču da je glavni cilj Bayerna Liga prvaka, u tom tonu su i njegove riječi poslije pobjede u Grčkoj.

“Evo nas u Grčkoj, u zemlji u kojoj je nastao maraton. A i ovo što smo doživjeli večeras svakako je bio maraton s preprekama. I zato kažem da mi, bez obzira na ovu pobjedu koja je bitna, važna, a to potvrđuje i tablica, moramo biti i malo samokritični.”, kazao je Rummenigge te je dodao:

“Ovo izdanje koje smo danas pokazali neće nas odvesti do konačnog cilja ove sezone. U subotu nije bilo dobro, dosta je šansi potrošeno, ali sad je bilo bolje. Ipak smo tri gola zabili. No imam osjećaj, po mom mišljenju, da smo malo previše bezbrižni. A to bi s vremenom moglo dovesti do problema.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju Bilda Rummenigge je ovakav govor održao kako bi dodatno motivirao Bayern za nastavak natjecanja u domaćem prvenstvu, u kojem Bavarci ne igraju i ne stoje baš najbolje, u posljednje dvije utakmice osvojili su tek jedan bod. Bayern više ne drži vrh Bundeslige.

“Želim naglasiti kako nas u subotu očekuje još jedan protivnik iz donjeg doma Bundeslige, a koji će se također boriti za važne bodove. Želim da u tom susretu igramo s maksimalnom koncentracijom i da osvojimo tri boda. Jer ako ovako budemo nastavili igrati, opet ćemo prosipati bodove u Bundesligi. Imamo dosta sreće jer unatoč našim lošim igrama nedostaje nam samo jedan bod od vrha tablice”, zaključio je Rummenigge.

U istom je tonu nastavio i Hasan Salihamdižić, koji zapravo posljednjih mjeseci papagajski ponavlja sve ono što govori Rummenigge.
“Imamo devet bodova i to je pozitivno. Teška pobjeda, prepuna emocija. Ali igra mora biti bolja”,  rekao je Salihamidžić, nakon čega je dodao:

“Vidi se da želimo igrati, ali i da neke stvari nisu u redu, da nam ne ide. Ne kontroliramo sredinu terena, lopta se sporo kreće i ne možemo igrati svoju igru…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Bild Rummenigge je večerao s Kovačem, što je pritom rečeno, je li što dogovoreno, čak ni Bild ne zna, koji inače sve zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.