‘Novi Dinamo’ u tri utakmice osvojio bodova koliko ‘stari Dinamo’ u deset godina!

Foto: fah

Kako smo već pisali nogometaši Dinama u utorak su u Harkivu, u sklopu 3. kola Lige prvaka, odigrali 2:2 protiv Šahtara i tako se približili senzacionalnom rezultatu, osmini finala Lige prvaka. Malo je tko vjerovao da će Modri ovako sjajno izgledati u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju u Europi. Jedno je Europska liga, a posve je drugi svijet Liga prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je remijem protiv Šahtara osvojio četvrti bod u skupini C, nalaze se plavi na 2. mjestu iza velikog favorita Manchester Cityja, koji ima svih devet osvojenih bodova. Odluka o 2. mjestu past će vjerojatno na Maksimiru 6. studenog kada u goste Dinamu dolaze Ukrajinci. Pobjeda donosi plavima osminu finala…

Dinamo je osvajanjem boda u Ukrajini, a bili su Modri blizu i pobjedi, došao do četvrtog boda u grupi, time su izjednačili ono što je tzv. ”stari Dinamo” napravio u 24 utakmice ranije. Naime, Nenad Bjelica s Dinamom je osvojio četiri boda u tri utakmice, a ”stari Dinamo” je trebao 24 utakmice za četiri boda. Naravno, i okolnosti su se promijenile, a momčad koju je u Maksimiru ”našao” Bjelica stvarala se i prije njega, on ju je ”samo” sjajno posložio, rezultati nisu izostali. Stasala je generacija kakva se dugo, dugo čekala. Uostalom, nisu na Maksimiru imuni na duže razdoblje čekanja na jednu veliku generaciju, naime, zar nije Dinamu trebalo 24 godine, od 1958. do 1982., da stasa generacija Zajeca, Mlinarića, Kranjčara, Cerina, Deverića… koja je i osvojila naslov prvaka?

Dinamo je u ovom desetljeću osvajao bodove samo dva puta u Ligi prvaka, 2012. protiv Dinamo Kijeva u remiju na Maksimiru i 2015. pobjedom protiv jakog Arsenala, također na Maksimiru, dakle, to su ta četiri osvojena boda, sve ostalo u ovom desetljeću do dolaska Bjelice u Ligi prvaka bili su porazi. Dinamo bi, ako ovako nastavi, već za dva tjedna protiv Šahtara na Maksimiru mogao preskočiti i ta četiri boda i doći na korak do osmine finala Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.