(VIDEO) Velika bura se digla nakon Barcelonine pobjede u Valenciji, Messi se verbalno obračunavao s huliganima

Foto: fah

Pobjeda Barcelone u dramatičnoj utakmici u Valenciji (3:2) kojom je “ponos Katalonije” privremeno zauzeo vrh Prmere ostavila je iza sebe brojne repove, nezadovoljni su jedni i drugi, pobjednici i poraženi. Naravno, poraženi malo više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Barca je pobjednički pogodak postigla iz jedanesterca pogotkom Messija, što je dodatno “zagrijalo” ionako naelektriziranu atmosferu, koju je obilježila teža ozljeda Barceloninog veznjaka Andresa Inieste, koji će prema prvim informacijama pauzirati barem sedam tjedana. Trener Barcelone bio je ljut nakon utakmice jer za takav pogibeljeni start nogometaš Valencije nije zaradio ni žuti karton.

Nakon utakmice Iniesta je preko Twittera uputio poruku: “Nije lako, neće me biti neko vrijeme, ali moglo je biti i puno gore.”

S druge je strane Valencijin sportski direktor Jesus Garcia Pitarch je pak nazvao Mallencovo suđenje “sramotnim”! Zamjeraju mu domaćini prvi gol koji je postigao Messi, inače najbolji igrač utakmice, koji je navodno zabio iz zaleđa. Asistent je bio hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić. Smatraju u Valenciji također da je Sergio Busquets trebao dobiti crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije to sve, navodno je Samuel Umtiti skrivio penal na Rodrigu koji su “suci previdjeli svirati.” “Kad sudac pogleda utakmicu ponovno bit će ga sram, u pola sata nas je tri puta oštetio. Undiano se mora pogledati u zrcalo, a španjolski nogomet ne smije si priuštiti tako sramotnog suca“, poručili su iz Valencije.

Kako smo već spomenuli zakuhalo se nakon pobjedničkog pogotka Barcelone koji je zabio pogodak u posljednjim sekundama utakmice, Neymar je tada pogođen plastičnom bocom iz gledališta. Valencia se službeno promptno ispričala Barceloni i osudila svoje navijače, odnosno huligane, dok su kamere ulovile najboljeg nogometaša današnjice Lionela Messija koji je dovikivao huliganima s tribina:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vaše majke su kurve, vi ste kurvini sinovi!”, vikao je Messi, obračajući se primitivcima koji su ih gađali plastičnim bocama. Naravno, i ovakva reakcija Messija, koliko god bila razumljiva s ljudske strane, je za osudu. Nije posao nogometaša da se sukobljavaju s huliganima, to je zadaća institucija.  Dakako, i rječnik Lionela Messija je neprihvatljiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.