(VIDEO) Veliki intervju Lionela Messija, o Ronaldu, Neymaru, Barceloni…: ‘Obitelj mi je svetinja’

Foto: Snimka zaslona

Najbolji igrač svijeta Lionel Messi dao je veliki intervju za španjolski Sport. U intervjuu bilo je riječi o Cristianu Ronaldu i velikom rivalstvu između Argentinca i Portugalca, govorilo se o Neymaru, produljenju ugovora s Barcelonom, obitelji…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je zadužen za Messijev ugovor s Barcom?

”Moj ugovor me ne brine jer je moj otac zadužen za to. Ja mu kažem svoja razmišljanja, a on to rješava sa predsjednikom ili s kim već treba. Ali ne, ne razgovaramo s Barcelonom o produljenju, ” kazao je Messi, koji je zadnju utakmicu odigrao početkom srpnja u dresu Argentine. Podsjetimo, tada je Messi dobio i crveni karton protiv Čilea, a nakon toga suočio se s ozljedom lista zbog koje nije niti minute zaigrao u novoj sezoni.  Osjetilo se to itekako na igri i rezultatima Barcelone.

U međuvremenu puno se toga događalo u Barceloni, prošao je prijelazni rok a Barca, iako je predsjednik tog kluba to obećao, nije uspjela iz PSG-a vratiti Neymara?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Volio bih da je Neymar došao, ali razumijem ljude koji su bili protiv toga. Za mene je on jedan od najboljih nogometaša na svijetu i s njim u momčadi šanse bi nam jako porasle u svim natjecanjima. No, nisam siguran da se Barcelona dovoljno potrudila da ga dovede. Nisam imao dovoljno informacija o pregovorima pa ne mogu reći da su dali sve od sebe”, komentirao je Messi događanja u klubu.

Messi je komentirao činjenicu da je umjesto Neymara na Camp Nou stigao Antoine Griezmann, francuski reprezentativac i prvak svijeta s reprezentacijom. Uz Griezmanna stigli su još i Frenkie de Jong (22), golman Neto (29), Junior Firpo (22) i Emerson (20), međutim, Griezmann je ipak najzvučnije ime prijelaznog roka koje je stiglo u Barcelonu. U dijelu španjolskih medija i dalje se nagađa da francuski nogometaš nije baš najbolje primljen u svlačionici.

Messi tvrdi kako nije čuo za takve priče. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Kako sam ozlijeđen, ne treniram mnogo s momčadi. Čuo sam malo stvari iz svlačionice, ali ne i takve. Imat ću priliku više surađivati s Antoineom kad se vratim u potpunosti.”

Ugovor 32-godišnjeg Messija s Barcelonom ističe u ljeto 2021. godine, s klubom još uvijek nije razgovarao o eventualnom produljenju , spominje se i neka klauzula koja bi Messiju dopustila odlazak bez odštete već ovog ljeta.

”Davno sam obnovio ugovor s Barcelonom i moja ideja je igrati ovdje dokle god budem mogao. Ne, ne razgovaramo s Barcelonom o produljenju. Što se tiče klauzula, postoji i još jedna. A to je da ne smijemo govoriti o klauzulama u ugovoru.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na ozljedu Messi ima vremena više za svoju obitelj, koja mu je, kako kaže, svetinja. Više ima vremena za druženja sa svoja tri sina Thiaga (6), Matea (4) i Ciru (1), sa sinovima te suprugom  Antonellom (31) živi malo izvan Barcelone u Castelldefelsu.

”Nakon loše odigrane utakmice nije svejedno ni mojim sinovima, pogotovo Thiagu koji već sve shvaća. A kad su govorili da se veselio golu Betisa, lagali su. Bio je to naš napad koji je izgledao kao da će biti gol, ali nije bio. Kad je čuo da se piše o njemu kao fanu Betisa, on je rekao da je navijač Barcelone”, kazao je Messi te je dodao:

”Žena mi je sve. Imati nju pored sebe olakšava mnogo stvari u mom životu. Zna me perfektno, zna točno što treba reći u kojem trenutku, posebno u lošim trenucima. Uvijek je dobro raspoložena i odlično je društvo.”

Messija je pogodila vijest o smrti Xane (9) kćeri bivšeg trenera Barcelone Luisa Enriquea (49).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Bio je to grozan trenutak, nitko to nije očekivao. iako smo znali malo o tome što se događa. Nažalost, ovo se događa u svijetu, ali kad se dogodi nekome tebi bliskom… Proživio sam mnogo trenutaka s njom i njenim prijateljima.. Postoje neke stvari koje se ne mogu objasniti, jako mi je žao. Svi koji imamo djecu ne želimo ni zamišljati kakvi su to teški trenutci.”

Messi i Ronaldo sreli su se nedavno u Monte Carlu kada je Virgil van Dijk (28) dobio nagradu za najboljeg igrača Lige prvaka, tom su prilikom i malo porazgovarali, no, ne previše. Messi je tada rekao da mu Ronaldo nedostaje.

”Svima nam u Španjolskoj nedostaje Cristiano”, kazao je Argentinac’, nakon čega je Ronaldo i odgovorio:

”Imamo sjajan odnos Messi i ja. OK, nismo još bili na večeri, ali pozivam ga sada…”, rekao je Portugalac koji je svjestan da on i Messi već gotovo petnaest godina dominiraju svjetskom nogometnom pozornicom.

Prisjetio se tih Ronaldovih riječi u Monte Carlu i Lionel Messi, koji, kako kaže, nema problema s Cristanom.

”Nismo prijatelji jer nismo dijelili svlačionicu, ali nemam nikakvih problema s njim. Viđali smo se na nekim dodjelama nagrada i tek smo na toj zadnjoj ‘ozbiljnije’ razgovarali. Ne znam hoću li otići na večeru jer su naši životi dosta dinamični pa ne znam hoćemo li naći vremena, ali ako bi se to dogodilo, svakako da bi otišao na večeru s Ronaldom”, zaključio je u opsežnom intervjuu Lionel Messi, po mnogima jedan od najboljih igrača svih vremena, uz bok Peleu, Maradoni, Zidaneu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.