(VIDEO) Veliki trener na klupi velikog kluba: Niko Kovač predstavljen kao trener Monaca i odmah poručio; ‘Vratiti klub na vrh lige’

Foto: Snimka zaslona

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač i službeno je postao novi trener Monaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tiskovna konferencija na kojoj je predstavljen hrvatski stručnjak trajala je više od sat vremena. Kovač je predstavljen kao veliki trener, kako i dolikuje bivšem izborniku jedne od najboljih reprezentacija svijeta i bivšem treneru Bayerna, s kojim je osvojio dvostruku krunu, kluba koji je jedan od najjačih na svijetu.

Na početku presice Niko Kovače je sve nazočne pozdravio na francuskom jeziku te je kratko poručio da će što prije pokušati naučiti francuski jezik. Nakon toga nastavio je na engleskom, zbog stalnog prevođenja s engleskog na francuski tiskovna konferencija otegla se na više od sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niko tvrdi da ga je poziv Monaca iznenadio…

“Sve se odvilo brzo i to je razlog zašto govorim na engleskom. Razlog je jednostavan – Monaco je velik klub s velikom tradicijom. Posljednje godine nisu bile tako uspješne, a naš je cilj vratiti klub na vrh lige”, kazao je na samom početku hrvatski stručnjak te je pokušao objasniti na koji način misli poboljšati momčad i što bi joj trebalo dodati.

“Svaki trener ima svoju filozofiju, a u prošlosti sam igrao i radio u klubovima poput Eintrachta i Bayerna koji su vrlo različiti po stilu. Moramo se prilagoditi, vidjeti igrače koje imamo, a onda se odlučiti za pravu taktiku koja može pomoći momčadi.”

Koliko bivši hrvatski izbornik poznaje francusku ligu te kako je prošao njegov prvi kontakt s igračima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Francuski nogomet vrlo je uspješan, pogotovo reprezentacija. Neki od najboljih svjetskih igrača igraju ili su igrali u ovoj ligi. Moram poboljšati znanje o svim klubovima, ali prije svega gledati na svoju momčad.

Prvi kontakt je bio vrlo, vrlo dobar. Prvi trening je bio vrlo intenzivan, i jučer i danas smo sjajno radili. Trebat će vremena, imamo pet tjedana da se popravimo i siguran sam da ćemo pronaći prava rješenja da poboljšamo momčad.”

Na novinarsku konstataciju kako je Monaco promijenio u posljednjih 18 mjeseci četiri trenera Kovač je poručio da se toga ne boji.

Tko će biti u stručnom stožeru Nike Kovača?

“U stručnom stožeru bit će moj brat Robert, bivši igrač svjetske klase, jer trebam blisku osobu kojoj vjerujem. Goran Lacković je Hrvat s kojim sam radio u mladoj i seniorskoj reprezentaciji Hrvatske te Austrijanac Walter Greffer odgovoran za snagu i kondiciju. Stožer je mali, ali snažan i dobro se poznaje, vjerujem da će biti značajan alat za ovu momčad.”

Je li se Kovač čuo s bivšim hrvatskim reprezentativnim golmanom Danijelom Subašićem?

“Znam Subu, igrao je tu mislim sedam godina i odradio sjajan posao. Mislim da je počeo u drugoj ligi i odmah u prvoj sezoni su osigurali promociju. Nismo se čuli, mislim da je u Hrvatskoj i priprema se za novi posao. Zvat ću njega, ali prvo Dadu Pršu, s kojim sam igrao, sjajna je osoba i živi blizu Monaca.”

Ima li hrvatski trener kakvih novih zahtjeva te kako mu izgleda trening centar?

“Vrlo sam sretan jer ovaj trening-centar miriše na naporan rad. Tako je kako je i sviđa mi se. Odmah u nedjelju smo ga posjetili i rekao sam da mi se jako sviđa jer nije glamurozan, nego malen, ali sjajan za rad. Za mene je to najbolja atmosfera koju možemo imati.”

Monaco nije ona momčad kakva je prije nekoliko godina bila kada je osvajala i francusko prvenstvo, no, klub uvijek ima velike ambicije, svjestan je toga i hrvatski stručnjak. Novi je to izazov u karijeri jednog od najboljih hrvatskih trenera danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.