(VIDEO) Victor Estrella treću godinu zaredom pobjednik Ecuador Opena, protiv Lorenzija spasio meču

Foto: fah

Dominikanski 36-godišnji tenisač Victor Estrella Burgos i treću godinu zaredom postao je pobjednikom ATP turnira Ecuador Open u Quitu, gdje je u nedjeljnom finalu nadigrao Talijana Paola Lorenzija sa 6-7 (2), 7-5, 7-6 (6) spasivši meč-loptu u odlučujućem ‘tie-breaku’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to 15. uzastopna pobjeda veterana iz Dominikanske Republike na turniru čije je prvo izdanje odigrano 2015. godine i koji poznaje samo jednog pobjednika. Estrella Burgos je na prvom izdanju za naslov pobijedio Španjolca Feliciana Lopeza, godinu dana poslije za trijumf je svladao Brazilca Thomaza Belluccija.

Na putu do trećeg uzastopnog naslova u Quito, jedinog ATP turnira na kojem se uspio probiti do finala, Estrella Burgos je najteže iskušenje prošao u 2. kolu, u kojem je izbacio 1. nositelja, našeg Ivu Karlovića koji mu je zabio 39 aseva i propustio tri meč-lopte u odlučujućem ‘tie-breaku’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu je, osim spašene meč-lopte kod 5-6 u odlučujućem ‘tie-breaku’, Estrella Burgos nadoknadio ‘break’ zaostatka u drugom setu (2-4).

Dominikanac je ovog tjedna bio na 156. mjestu pojedinačne ATP ljestvice, a u ponedjeljak će ponovno osvanuti među sto najboljih na svijetu, na 93. mjestu. Za svoj treći naslov u Quitu Estrella Burgos je zaradio 85.945 američkih dolara i 250 bodova, dok je 35-godišnji Paolo Lorenzi osvojio 150 bodova i ček na 45.265 dolara. Lorenziju je ovo bio treći nastup u finalu nekog ATP turnira, a ostao je na jednom naslovu, osvojenom prošle godine u Kitzbuehelu.

ATP Quito – finale:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Victor Estrella Burgos (Dom) – Paolo Lorenzi (Ita/3) 6-7 (2), 7-5, 7-6 (6)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.