(VIDEO) Zborno mjesto spomenik HOS-a u Splitu: Zajedništvo Torcide i BBB-a branilo je Hrvatsku u ratu, brani je danas od požara!

Foto: fah

Ne postoje dvije navijačke skupine u našoj zemlji koje su tako međusobno ”sukobljene”, bolje rečeno između kojih vlada tako veliko rivalstvo, koje nerijetko eskalira u nasilje, kao što su to Torcida i BBB-i, navijači Hajduka i navijači Dinama. U više navrata uvjerili smo se kako izgleda kad ”ratnom stazom” na tribinama i izvan njih krenu navijači dva najveća hrvatska kluba. Međutim, iako ih puno toga dijeli, jedno ih ipak povezuje – Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripadnici Torcide i pripadnici BBB-a zajedno su, naravno, kao i pripadnici ostalih hrvatskih navijačkih skupina, branili Hrvatsku devedesetih od velikosrpskog agresora, zajedno su tu Hrvatsku obranili, niti jednog trenutka, tijekom bitke za Hrvatsku, nisu se dijelili. Nakon dugo vremena, ponovno zajedno i ponovno u obrani Hrvatske, točnije Dalmacije, možda i najljepšeg kutka svijeta koji je Bog podario Hrvatima.

Dalmacija gori, stanje je alarmantno, u posebnoj opasnosti je Split, iako branitelji, a tako možemo nazvati sve one koji se satima i koji će se čitavu noć nastaviti boriti, bore protiv vatrene stihije, koja je zaprijetila samo gradu podno Marjana. U pomoć vatrogascima, policajcima, građanima, vojsci, u pomoć Hrvatima, Dalmaciji, stižu i, kako smo već pisali, navijačke ”postrojbe”, pripadnici Torcide, BBB-a, vinkovačkih Ultrasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preko društvenih mreža organizirali su se i munjevito reagirali.

Ružne, tužne, opasne, scene tijekom zadnjih sati dolaze iz Sitnog Gornjeg i Donjeg, Srinjina, iz Žrnovnice, okolice Splita, u prizorima čije su scene svojstvene holivudskim spektaklima ipak vidimo i ono što budi nadu, zajedništvo Hrvata, bez obzira koje boje zastupali. Torcida i BBB-i, koliko god ih kritizirali, dobrim dijelom opravdano, ponovno nisu zakazali kad je Hrvatima najteže, najpotrebnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatra je zahvatila benzinsku pumpu kod Solina, splitsko gradsko groblje Lovrinac, vatra je dohvatila i splitsko smetlište Karepovac, gori nebo iznad Splita neki će reći, gradu prijeti i ekološka katastrofa. U akciji obrane grada naašo se i gradonačelnik Andro Krstulović Opara, koji je pohvalio građane koji su na Kili obranili trafostanicu Vrboran. Branilo ju je lokalno pučanstvo, pripadnici HEP-a, vatrogasci, ali i Torcida….

Kako smo već pisali Boysi i Ultrasi također dolaze u pomoć izmučenoj Dalmaciji. Prema pisanju nekih medija prema Splitu krenuli su vatrogasci iz Zagreba, spremaju se i BBB-i koji su potvrdili vijest preko društvenih mreža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je ponovno zajedno, kad nas već ne može ujediniti sreća možda će najbolje to moći tuga i – borba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.