(VIDEO) Zdravko Mamić dobio nagradu za menadžera desetljeća: ‘Ušao sam privatnim novcem i založio djedovinu za Dinamo, podignuli smo cijeli hrvatski nogomet’

Foto: snimka zaslona

Zdravko Mamić u Sarajevu je na prvom međunarodnom festivalu dokumentarnog sportskog filma ‘Simposar 2019’ osvojio nagradu za sportskog menadžera desetljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hvala Bosni i Hercegovini koja je ovako toplo primila. Hvala Nenade za sve što si donio Dinamu i hrvatskom nogometu. Hvala ti od srca”, rekao je Mamić nakon dodjele na kojoj je Dinamo dobio najviše nagrada, a Nenad Bjelica proglašen najboljim trenerom.

Rekao je i da nije istina da radi na tome da se aktivno angažira u nekom od klubova u regiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Postoji interes ljudi koji su me željeli privoljeti da se aktiviram, ali ne želim se vezati za jednu sredinu i jedan klub. Želim da me svi u BiH vole, a ako bih se opredijelio za jedan klub to ne bi bilo dobro za mene. Očekujem da se jednog dana vratim u Hrvatsku, ali Bosna nikada neće izaći iz mene. Ako epilog na sudu bude neki drugi, neću imati ništa protiv toga da ostanem u Bosni i Hercegovini”, ispričao je Mamić.

“Rad nema alternative. U BiH je velika podijeljenost zbog rata, ali BiH je uvijek bila najbolji rasadnik nogometaša. Mi u Dinamu smo uvijek imali puno BiH nogometaša kroz generacije, ali sadašnji igrači nemaju uvjete za rad i struka nije valorizirana”, dodao je.

Osvrnuo se i na ulaganja u Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ušao sam privatnim novcem i založio djedovinu. Sve smo dali da Dinamo ispliva i vidi se da smo napravili dobar rezultat, podignuli smo cijeli hrvatski nogomet. Mi smo najbolji sponzor hrvatskog nogometa, preko Dinama je iz Europe ušlo 25 milijuna eura u hrvatske klubove zahvaljujući našem plasmanu. Mogu biti ponosan i posebno se zahvaliti našoj omladinskoj školi na revoluciji koju provode, mi kao na traci proizvodimo te igrače i to je jedna ozbiljna imovina”, ističe.

Posebno je ponosan bio na hrvatsku reprezentaciju koja je izborila plasman na Euro 2020., a posebno na tu posljednju utakmicu Hrvatske i Slovačke jer je čak deset nogometaša koji su ponikli u Dinamu bilo na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.