Vijeće HOO-a: U olimpijskoj godini stopostotna realizacija programa NSS-a

Foto: fah

U prošloj, najplodonosnijoj godini hrvatskog sporta, Hrvatski olimpijski odbor (HOO) ostvario je prihode od 138,7 milijuna kuna, što je za 14,46 posto više u odnosu na 2015. godinu, te je doznačio sva planirana sredstva nacionalnim sportskim savezima, stoji u Programskom i financijskom izvješću HOO-a, koje je Vijeće HOO-a uputilo Skupštini na usvajanje 27. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspravaljajući o godini u kojoj su hrvatski sportaši osvojili deset olimpijskih odličja, od kojih pet zlatnih, Vijeće je sa zadovoljstvom ustvrdilo da su rezultati vrhunskih hrvatskih sportaša Hrvatsku svrstali na prvo mjesto u poretku zemalja Europe po odnosu broja zlatnih odličja i broja stanovnika. U istoj godini koja je ujedno bila i jubilarna 25., te izborna, hrvatski su sportaši osvojili još 204 medalje na svjetskim i europskim prvenstvima. Razvojne programe I, II i III koristilo je ukupno 274 sportaša, a sufinanciran je rad 66 trenera u 30 sportova.

Odlukom Vijeća, predolimpijskim kandidatima za Olimpijske igre Tokio 2020., kojih je trenutno 27, pridružio se i taekwondaš Lovre Bačić (-58 kg), a potencijalnim B olimpijskim kandidatima za ZOI Pjongčang 2018. biatlonac Krešimir Crnković, dosadašnji korisnik Razvojnog programa III i sudionik I. Zimskih olimpijskih igara mladih 2012. Olimpijski program OI Tokio trenutno koristi 52 individualna sportaša i tri momčadi, dok je u program za ZOI Pjongčang uvršteno 18 sportaša.

U skladu s godišnjom praksom unutarnja revizija HOO-a, obavila je reviziju namjenskog korištenja sredstava doznačena od strane HOO-a u Hrvatskom atletskom savezu i Hrvatskom teniskom savezu te utvrdila da sustav unutarnjih kontrola u procesu namjenskog korištenja sredstava funkcionira na zadovoljavajućoj razini. Do sada je unutarnjom revizijom HOO-a obuhvaćeno 66 nacionalnih saveza, a sljedeće revizije provest će se u Hrvatskom zrakoplovnom savezu i Hrvatskom biciklističkom savezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.