Vinicius s dva gola donio Realu 2:2 u Münchenu, zaigrao i Modrić

epa11311057 Munich's Leroy Sane (R) in action against Madrid’s Rodrygo (L) during the UEFA Champions League semi final, 1st leg match between Bayern Munich and Real Madrid in Munich, Germany, 30 April 2024. EPA/ANNA SZILAGYI

Na minhenskoj Allianz Areni nogometaši Bayerna i madridskog Reala su odigrali prvu polufinalnu utakmicu Lige prvaka, pobjednika nije bilo nakon 2-2 (0-1) tijekom 90 minuta igre te se drama seli na uzvrat i madridski Santiago Bernabeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Real je poveo u 24. minuti golom Viniciusa Juniora, dok je preokret uslijedio početkom nastavka. U 53. minuti Leroy Sane je pogodio za 1-1, dok je u 57. Harry Kane realizirao jedanaesterac za 2-1 i preokret Bayerna. Konačnih 2-2 postavio je Vinicius Junior u 83. minuti, kada je pogodio s bijele točke.

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić za Real je zaigrao od 75. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratna utakmica se na Santiago Bernabeu igra u srijedu, 8. svibnja.

U srijedu će, s početkom u 21 sati, u Dortmundu prvu polufinalnu utakmicu odigrati Borussia i Paris St. Germain.

Bayern je do polufinala došao nakon što je bio prvi u skupini s Manchester Unitedom, Galatasarayom i Kobenhavnom, dok je u osmini finala izbacio Lazio. U četvrtfinalu su naišli na najopasnijeg protivnika dotad, londonski Arsenal, ali Bayern je ipak bio bolji s ukupnih 3-2.
Real je pak bio prvi u skupini s Napolijem, Bragom i Union Berlinom, dok je u osmini finala izbacio RB Leipzig. I madridska momčad je u četvrtfinalu imala najteži izazov – čekao ih je Manchester City od kojeg su poslije 4-4 u 210 minuta regularnog vremena i produžetka bili bolji nakon izvođenja jedanaesteraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.