Vraćaju se dodatne kvalifikacije za ulazak u HNL

Foto: HNS

Danas je u Zagrebu održana deveta sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, na kojoj je donesen niz odluka vezanih za novu natjecateljsku godinu 2022./23.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjednici je HNS donio niz odluka vezanih uz najviši rang hrvatskog nogometa, ali i za niže rangove. Ono što je zanimljivo, vraćaju se dodatne kvalifikacije za ulazak u Hrvatsku nogometnu ligu, to znači da će od sezone 2024./25. devetoplasirani klub HNL-a igrati kvalifikacije s drugoplasiranim klubom iz Prve NL.

Važna je i odluka da će se od sezone 2024./25. u Prvoj nogometnoj ligi natjecati dva kluba manje. To znači da će sa sadašnjih 12, broj klubova pasti na deset.

Savez je objavio i promjene koje se tiču i malog nogometa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– U malom nogometu, od sezone 2023./24. prvi stupanj natjecanja zvat će se Elite malonogometna liga. Drugi stupanj natjecanja bit će jedinstvena Prva hrvatska malonogometna liga s 10 klubova.

Izvršni odbor izglasao je također i smjenu dosadašnjih izbornika U-17 i U-15 reprezentacija, odlaze Tomislav Rukavina i Sergej Milivojević. Kao nove izbornike, HNS je odabrao bivšeg trenera Hajduka, Harija Vukasa (U-17) i Sretena Ćuka (U-15).

Na sjednici su također doneseni određeni pravilnici, ali i brojne druge odluke vezane za novu natjecateljsku godinu 2022./23.:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Doneseni su Pravilnik o dozvolama za rad nogometnih trenera, sportskih direktora i voditelja škola nogometa, Pravilnik o zaštiti i sigurnosti te Odluka o kriterijima za imenovanje delegata. Donesene su potrebne odluke za održavanje natjecanja u sezoni 2022./23. Tako su usvojene Propozicije natjecanja HNL, Hrvatskog nogometnog kupa, Prve NL i Druge NL te Superkupa, kao i ostale odluke vezane uz natjecanja (lista sudaca i delegata, kontrolora suđenja, imenovano vodstvo natjecanja).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.