Vratio se i oduševio: Nakon pobjede Liverpoola u velikom derbiju engleski mediji i navijači hvale odličnu igru Dejana Lovrena…

Foto: snimka zaslona

Nogometaši Liverpoola su u 12. kolu engleske nogometne lige na Anfieldu svladali Manchester City sa 3:1 te tako napravili veliki korak prema osvajanju naslova prvaka koji čekaju trideset godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pobjedom Liverpool je pokazao dvije stvari, naime, momčad Pepa Guardiole, koja uskoro dolazi na Maksimir na noge Dinamu, itekako je ranjiva, drugo, klub s Anfielda u ovom trenutku najjača je engleska momčad i možda najveći favorit Lige prvaka, dakle, ne samo engleskog prvenstva, upisali su 11. pobjedu iz 12. utakmica, remizirali su tek s Manchester Unitedom.

Za Liverpool je u derbiju igrao i hrvatski reprezentativac, Dejan Lovren, koji se vratio u prvu momčad na sjajan način, odigrao je vrlo dobru utakmicu, iako je gotovo od početka sezone grijao klupu. Lovren je opravdao ukazano povjerenje njemačkog trenera Kloppa, nadajmo se kako si je Hrvat barem za dogledno vrijeme osigurao ponovno status prvotimca.

Dio engleskih medija piše o neraskidivoj vezi između njemačkog stručnjaka i hrvatskog nogometaša, napokon su i engleski mediji našli riječi hvale za vatrenog stopera, dobio je ocjenu sedam za igru u derbiju, što je bila i jedna od najvećih ocjena među igračima Liverpoola. Lovrenu se napokon sve polako vraća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Mirror, koji je Lovrenu dao sedmicu, hrvatski stoper napravio je nekoliko presudnih blokova tijekom utakmice, dok Skysports (Lovrenu su također dali sedmicu) piše da je Pep Guardiola pripremio momčad na način da se napada preko Lovrena, očekujući njegov kiks, no, ”on je bio na razini te je tako poremetio planove trenera Manchester Cityja.”  Drugim riječima, katalonski stručnjak podcijenio je hrvatskog reprezentativca i to mu se obilo o glavu.

“City je u prvom poluvremenu ciljao na Hrvata, ali Lovren je sve izdržao, radio je odlične blokove.”

Spomenimo kako je Lovrenu sedmicu dao i BBC, no, nije komentirao igru svakog igrača ponaosob.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na društvenim mrežama navijači Liverpoola su također pokazali zadovoljstvo igrom hrvatskog reprezentativca.

”Nevjerojatno je kako je od situacije u kojoj je skoro bio prodan ovog ljeta, znajući da će biti četvrti izbor za stopera, došao do prve postave uskočivši kada je bio najpotrebniji”, hvali se igra hrvatskog nogometaša.

Na početku sezone njemački je trener Lovrena smjestio na klupu, a priliku ispred njega dobili su Van Dijk, Matip i Gomez, u ljetnom prijelaznom roku činilo se da će Hrvat napustiti Anfield, no, kako nitko nije ponudio svotu koja bi Liverpool zadovoljila ostao je, a Klopp je, kako pišu engleski mediji, ponovno shvatio koliko mu Lovren znači.  Navodno mu je obećao veću minutažu i zabranio mu da ode,  Lovren mu se odužio i vratio povjerenje. Ako ovako nastavi teško će Lovren na klupu čak i kad se vrati ozlijeđeni i dosad standardni tandem Matip-Gomez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.