Vrsaljko o utakmici s Češkom i povratku u Hajduk

Foto: fah

Danas su na konferenciji za novinare hrvatske nogometne reprezentacije sudjelovali Dejan Lovren i Šime Vrsaljko. Izbornik Dalić jučer je dobio dobre vijesti za nastavak Europskog prvenstva, Lovren je dobio dopuštenje liječnika za povratak punom treningu i mogao bi nastupiti već u petak protiv Češke, a i Vrsaljko se diže u formi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Realnost moja je da me nije bilo dugo vremena iz svima poznatih razloga. Jako sam sretan da opet mogu biti u hrvatskom dresu na ovako velikom natjecanju i dati sve od sebe. Naravno da sam nakon tako velike pauze i turbulentnog perioda s profesionalne strane i ja znatiželjan kako ću izgledati. Od sebe očekujem puno, ali tu sam da se stavim u službu kolektiva i da dam cijelog sebe reprezentaciji, a onda je najbitniji rezultat hrvatske reprezentacije, rekao je u uvodu Šime Vrsaljko.

Kako vidi probleme u obrani Hrvatske?

– Vidim odlično hrvatsku obranu, branimo se svi zajedno, i oni na klupi i oni na tribini. Želim reći da obrana počinje od prvog igrača na terenu, a to je napadač, pa do zadnjeg, što je golman. Mislim da ne treba nikog pojedinačno izvlačiti, mi smo kolektiv i kolektivno igramo dobro ili loše. Sve gledamo kroz kolektiv. Ima situacija i stvari na kojima treba raditi, ali svaki dan naporno radimo i trudimo se da što bolje izgledamo u sljedećim susretima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakva je atmosfera u momčadi, nose li vas mladi igrači?

– Kako mislite, da nas nose po hotelu? Šalim se. Naravno da su mladi igrači jedna svježa krv i energija koja nam može puno donijeti na terenu i van terena. Svi su fenomenalni, profesionalci i na terenu i van terena. Svi smo sretni da je budućnost hrvatske reprezentacije tu s nama, oni će jednog dana biti nosioci, a pojedinci već i danas participiraju.

Izostankom Mandžukića Vatrenima kao da manjka agresije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Što se tiče agresije, utakmica sama tempira koliko je u datom trenutku potrebno vršiti pritiak. Slažem se s vama da će Česi zahtjevati veći nivo pritiska i veću želju za golom i rezultatom, koji nam je neophodan za pravu atmosferu. Rezultat puno toga donosi. Mandžukića nema, ali ostali su zasluženo tu, marljivo rade i trude se, mi dajemo maksimum i na treningu i na utakmicama i nadam se da ćemo upisati tri boda u sljedećoj utakmici.

Rekao je još nešto o očekivanjima od dvoboja s Češkom:

– Sljedeća utakmica bit će “fajterska” i najbitniji će biti rezultat. No mi ćemo usmjeriti utakmicu, hoćemo li ići njima niz dlaku i tući se na terenu ili ćemo igrati onako kako je nama komotno da dođemo do željenog rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovorio je i na pitanje hoće li doći u Hajduk.

– Da li ću se u daljnjoj budućnosti vratiti kući, ne mogu vam reći, ne znam odgovor. Hajduku želim sve najbolje u nadolazećim sezonama, navijači i struka su fenomenalni, vidim da idu uzlaznom putanjom i želim im sve najbolje. Ne mogu vam reći svoje planove, ali u daljnoj budućnosti vratit ću se kući, ne znam da li igrati ili živjeti, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.