Vučić podržao Đokovića i poručio: ‘Čak 99 posto Srba vjeruje da je Kosovo Srbija’

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u ponedjeljak navečer je dao intervju za američki CNN. Razgovor je vodila poznata novinarka Christiane Amanpour, a Vučić je u razgovoru podržao Đokovića i poručio kako ’99 posto Srba vjeruje da je Kosovo Srbija’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Washington je nedavno upozorio da Srbija gomila vojsku blizu granice s Kosovom nakon napada u kojem su prošle nedjelje ubijeni kosovski policajac i trojica srpskih napadača, a Vučić je na to odgovorio: Srbija uvijek poštuje sve izvještaje Bijele kuće i drugih institucija SAD-a” i dodao da “novi izvještaj nije bio potpuno točan”.

“Mi smo 2001. godine potpisali aranžman s NATO-om o pristupu Kopnenoj zoni sigurnosti i dogovoreno je da koristimo vojsku bez ikakvih ograničenja. Sada imamo 4400 vojnika u zoni i to je uobičajeno”, rekao je Vučić.

> Bivši predsjednik ogorčen na Đokovića: ‘Kakav je on uzor kad veliča teroriste?’

Đoković i ‘Kosovo je Srbija’

Tenisač Novak Đoković u svibnju ove godine napisao je na kameri “Kosovo je Srbija”, pa ga je novinarka pitala o podršci takvom istupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vjerujem da je Novak Đoković rekao nešto iz dubine svog srca. U to vjeruje 99 posto Srba. Mi političari moramo biti pragmatični i moramo nalaziti rješenja kroz dijalog”, zaključio je srbijanski predsjednik.

‘Radoičić je dostupan našim organima, ali korijen problema je što su Srbi na udaru’

Smatra kako su svi vidjeli da je Srbija bila konstruktivan partner, a druga strana nije učinila ništa.

“Oni žele postupno etničko čišćenje Srba s Kosova. Od dolaska Kurtija na vlast 10 posto je manje Srba na Kosovu, bilo je više od 420 napada na naš narod na sjeveru Kosova”, kazao je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da će “Srbija pozvati na odgovornost sve ljude koji su činili kaznena djela” i da će “tužiteljstvo obaviti svoj posao”. Ustvrdio je da je Milan Radoičić, vođa napadača prilikom nedavnog napada na kosovsku policiju, “dostupan našim organima”, ali da “su korijeni problema to što su Srbi na udaru i moraju se braniti”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.