Wimbledon: Čilić na Francuza Mathieua u prvom kolu

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić igrat će u prvom kolu grand slam turnira u Wimbledonu, koji počinje u ponedjeljak, protiv Francuza Paula Henrija Mathieua, 88. tenisača svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš je tenisač, koji je na ovom turniru 26. nositelj, protiv Mathieua igrao do sada sedam puta i četiri puta je slavio, zadnji put ove godine na turniru iz Masters serije u Madridu.

Ivo Karlović, 29. nositelj u Wimbledonu, u prvom kolu čeka Franka Dancevica iz Kanade, 106. na ATP ljestvici. To će biti njihov prvi međusobni ogled. Mladi Ante Pavić će u prvom kolu igrati protiv Kolumbijca Alejandra Falle, 64. tenisača svijeta s kojim do sada nije nikada igrao. Ivan Dodig otkazao je nastup na Wimbledonu zbog ozljede leđa.

U ženskoj konkurenciji, naša najbolja tenisačica Ajla Tomljanović u prvom kolu igra protiv domaće tenisačice Heather Watson, 70. na WTA ljestvici. To će biti njihov prvi međusobni susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petra Martić će u prvom kolu igrati protiv 132. tenisačice svijeta Španjolke Lourdes Dominguez Lino i to će također biti njihov prvi međusobni ogled.

Mladu Osječanku Donnu Vekić u prvom kolu čeka 21. nositeljica Talijanka Roberta Vinci s kojom do sada nije igrala. Najteži zadatak imat će Mirjana Lučić Baroni koja igra protiv Bjeloruskinje Victorije Azarenke, osme na WTA ljestvici, koja je svladala našu tenisačicu u njihovom jedinom međusobnom ogledu do sada.

Mlada Ana Konjuh igrat će protiv Novozelanđanke Marine Erakovic, 66. tenisačice svijeta s kojom do sada nije igrala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.