Wimbledon: Franko Škugor na korak do glavnog ždrijeba

Hrvatski tenisač Franko Škugor na korak je do plasmana u glavni ždrijeb trećeg Grand Slam turnira sezone, koji će od 27. lipnja do 10. srpnja biti igran na travnatim terenima All England Cluba u Wimbledonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škugor je u prvom kvalifikacijskom kolu sa 6-2, 6-4 nadigrao Srbina Peđu Krstina, a u drugom kolu je sa 7-6 (4), 6-2 bio bolji od Španjolca Daniela Munoz-De La Nave.

Za plasman u glavni turnir 28-godišnji Šibenčanin će u četvrtak igrati protiv Austrijanca Geralda Melzera.

U kvalifikacijama tenisačica obje hrvatske predstavnice poražene su na startu. Od Tereze Mrdeže bolja je u dva seta (6-3, 6-2) bila Čehinja Barbora Štefkova, dok je Petru Martić sa 6-4, 7-6 (2) nadigrala Poljakinja Urszula Radwanska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu je objavljena i lista nositelja glavnog turnira. Na turniru tenisača predvodi ju najbolji svjetski tenisač i branitelj prošlogodišnjeg naslova Srbin Novak Đoković, ispred Britanca Andyja Murrayja te dvojice Švicaraca Rogera Federera i Stana Wawrinke. Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić je postavljen za devetog nositelja, a Ivo Karlović će biti 23. nositelj.

Listu tenisačica predvodi najbolja na WTA ljestvici i braniteljica naslova Amerikanka Serena Williams, ispred prošlogodišnje finalistice Španjolke Garbine Muguruze, Poljakinje Agnieszke Radwanske i Njemice Angelique Kerber. Među nositeljicama nema hrvatskih tenisačica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.