Wimbledon: Mektić i ozljeđeni Pavić nakon velike borbe nisu uspjeli obraniti naslov

epa10062423 Croatia's Mate Pavic (L) and Croatia's Nikola Mektic (R) react during the men's doubles final tennis match against Australia's Matthew Ebden and Australia's Max Purcell at the Wimbledon Championships, in Wimbledon, Britain, 09 July 2022. EPA/NEIL HALL EDITORIAL USE ONLY

Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić nisu uspjeli obraniti naslov wimbledonskih pobjednika u muškim parovima, u finalu ovogodišnjeg turnira svladali su ih Australci Matthew Ebden i Max Purcell sa 7-6 (5), 6-7 (3), 4-6, 6-4, 7-6 (2) nakon četiri sata i 10 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako su ostali na jednom zajedničkom osvojenom Grand Slam naslovu, Wimbledonu prošle godine. Mektiću je to i jedini naslov u ovoj konkurenciji, dok Pavić još ima i Australian Open 2018. s Oliverom Marachom te US Open 2020. s Brunom Soaresom. Za Ebdena i Purcella je ovo prvi Grand Slam naslov, ranije ove godine su igrali finale Australian Opena koji su izgubili od Kokkinakisa i Kyrgiosa.

Pavić je inače ograo ozlijeđen.

“Nemam nikakvu pokretljivost u ruci, ne mogu je uopće koristiti. Teško mi je, ne mogu uopće držati reket s desnom rukom, igrati backhand, bacati lopticu s desnom rukom. Da je situacija normalna, da budemo iskreni, mislim da bismo mi bili apsolutni favoriti u finalu.Ne znam uopće što očekivati, izaći ćemo na teren, borit ćemo se. Ako smo mogli igrati četiri sata protiv ovakvog tima i pobijediti, nadam se da možemo i u meču za naslov”, rekao je Pavić za RTL Sport u najavi finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.