WTA Dubai nova velika pobjeda Ane Konjuh: Izbacila bivšu pobjednicu US Opena Australku Stosur

Foto: fah

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh plasirala se u treće kolo jakog WTA turnira u Dubaiju nakon što je u utorak pobijedila
Australku Samanthu Stosur sa 6-4, 6-3 poslije sat i 23 minute igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana Konjuh je u meč protiv osvajačice US Opena iz 2011. krenula sa “breakom” i vodstvom 2-0. No, Australka se vratila u šestom gemu, kada je imala tri lopte za povrat izgubljenog servisa. Konjuh je spasila dvije “break lopte”, ali treću nije uspjela.

No, 19-godišnju Dubrovkinju to nije omelo i opet dolazi do “breaka” u devetom gemu, a potom na svoj servis dobija prvi set sa 6-4.

U drugom setu bilo je puno manje prilila za “break”, a Konjuh je svoju iskoristila kod rezultata 3-3, a potom i svoj servis za vodstvo 5-3. Stosur je servirala za ostanak u meču, ali hrvatska tenisačica je još jednim “breakom” okončala susret u svoju korist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sljedećem kolu Ana Konjuh ide na 16. igračicu svijeta Ruskinju Jelenu Vesninu, s kojom se dosad samo jednom susrela, 2015. u Aucklandu, i tada je slavila Vesnina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.