WTA Madrid: Serena Williams lakoćom do polufinala

epa04731926 US tennis player Serena Williams returns the ball to her countryman Madison Brengle during the second jouney of the Madrid Mutua Open tennis tournament match at the Caja Magica pavilion in Madrid, Spain, 03 May 2015. The Madrid Mutua Open runs from 01 to 10 May 2015. EPA/JUANJO MARTIN

Najbolja tenisačica svijeta, Amerikanka Serena Williams, lakoćom se plasirala u poluzavršnicu WTA turnira u Madridu pobijedivši u četvrtzavršnici sa 6:1, 6:3 domaću predstavnicu Carlu Suarez Navarro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manje od 24 sata nakon što je bila pred ispadanjem u dvoboju s Victorijom Azarenkom, u kojem je spasila tri meč-lopte, Serena Williams je požurila po svoje mjesto u polufinalu turnira na kojem je trijumfirala 2012. i 2013., a prošle godine morala bez borbe predati četvrtfinalni dvoboj Petri Kvitovoj.

Čehinja će biti polufinalna suparnica Sereni Williams uspije li u četvrtfinalu nadigrati Rumunjku Irinu Begu.

Williams od Suarez Navarro nikada nije izgubila ni set u prijašnjih pet dvoboja, a jednako uvjerljiv dojam ostavila je i u četvrtak u Madridu. Ovom je pobjedom Williams nastavila nekoliko nizova nepobjedivosti: ovo joj je bila 50. uzastopna pobjeda (ne računaju se mečevi koje je predala bez borbe) na WTA turnirima najviše kategorije (Premier Mandatory), među kojima su Indian Wells, Miami, Madrid i Peking; u Madridu je njezin niz stigao do 19 pobjeda, u 2015. ima 23-0, a od posljednjeg poraza, na WTA Finalu u Singapuru 2014., nanizala je 26 trijumfa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije Williams mjesto u polufinalu izborila je Marija Šarapova koja je u tri seta nadigrala Dankinju Caroline Wozniacki.

WTA Madrid – četvrtfinale:
Serena Williams (SAD/1) – Carla Suarez Navarro (ŠPA/10) 6:1, 6:3
Marija Šarapova (Rus/3) – Caroline Wozniacki (Dan/5) 6:1, 3:6, 6:3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.