WTA Stuttgart: Halep odustala, Vekić dobila novu suparnicu

epa07046340 Simona Halep of Romania in action during her second round match against Dominika Cibulkova of Slovakia at the 2018 WTA Wuhan Open tennis tournament in Wuhan city, Hubei province, China, 25 September 2018. EPA/WU HONG

Druga tenisačica svijeta, Rumunjka Simona Halep, odustala je od nastupa na WTA turniru u Stuttgartu, zbog bolova u lijevom kuku koje je osjetila tijekom igranja za Fed Cup reprezentaciju u polufinalnom dvoboju s Francuskom, pa je njezino mjesto u ždrijebu zauzela Njemica Angelique Kerber koja je prema prvotnom rasporedu trebala biti suparnica Donni Vekić u 1. kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kerber (WTA – 5.) je ovom promjenom dobila slobodan prolaz u 2. kolo, dok će se najbolja hrvatska tenisačica za plasman u drugi krug boriti protiv “sretne gubitnice” iz kvalifikacija Talijanke Giulije Gatto-Monticone (WTA – 169.). Taj je meč na rasporedu u srijedu.

Odustajanje Simone Halep donijelo je olakšanje i prvoj tenisačici svijeta Japanki Naomi Osaki, čije mjesto na tronu u ovom tjednu ugrožava samo Čehinja Petra Kvitova. No, da bi došlo do smjene na vrhu pojedinačne WTA ljestvice Kvitova mora osvojiti naslov, a Osaka ne smije proći prvu prepreku na turniru.

WTA Stuttgart – 1. kolo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daria Kasatkina (Rus) – Elise Mertens (Bel) 7-6 (8), 7-5

Anastasija Sevastova (Lat/7) – Jelena Ostapenko (Lat) 6-2, 4-6, 6-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.