WTA Tianjin: Marija Šarapova u prvom finalu po povratku na Tour

Foto: fah

U finalu WTA turnira tenisačica u Tianjinu igrat će Ruskinja Marija Šarapova i Bjeloruskinja Arina Sabalenka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 30-godišnju Šarapovu ovo će biti prvi nastup u finalu nekog WTA turnira po povratku na Tour nakon što je morala odslužiti devetomjesečnu suspenziju zbog pozitivnog dopinškog nalaza na tijekom prošlogodišnjeg Australian Opena. Bivšoj prvoj igračici svijeta kazna je istekla u svibnju ove godine, no sve do Tianjina nije imala zapaženijih rezultata.

Uoči nastupa na ovom turniru Šarapova je zauzimala 86. mjesto na WTA ljestvici, a u polufinalu je nadigrala braniteljicu naslova Kineskinju Peng Shuai sa 6-3, 6-1.

Mlada, 19-godišnja Sabalenka je do svog prvog WTA finala u karijeri stigla uvjerljivom 6-1, 6-3 pobjedom protiv iskusne Talijanke Sare Errani u polufinalu. Sabalenka je trenutačno 102. igračica svijeta, a najbolji dosadašnji plasman bilo joj je 101. mjesto ranije ovoga mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI POLUFINALA:

Marija Šarapova (Rus) – Peng Shuai (Kina/3) 6-3, 6-1

Arina Sabalenka (Bje) – Sara Errani (Ita) 6-1, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.