WTA Zhengzhou: Hrvatska tenisačica Martić preko Sabalenke u polufinale

Foto: fah

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u polufinale WTA turnira u Zhengzhouu, ona je u četvrtfinalu nakon dva sata i 41 minute igre svladala Bjeloruskinju Arinu Sabalenku sa 7-5, 5-7, 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martić je u prvom setu dva puta gubila “break” prednosti, ali kada je treći put oduzela servis Sabalenki za prednost od 6-5 uspjela je odservirati za prvu dionicu dvoboja bez izgubljenog poena.
U drugom je setu prva stigla do “breaka”, no Sabalenka je preokrenula rezultat u 4-2 u svoju korist. Kod 5-2 za Bjeloruskinju Martić je uspjela spasiti tri set-lopte i potom poravnati na 5-5 te je imala “break-loptu” za vodstvo 6-5 koju nažalost nije iskoristila. Naša igračica na kraju nije uspjela izboriti niti “tie-break”,

U trećem setu do 4-4 niti jedna igračica nije bila suočena s “break-loptom”, a onda je Martić oduzela servis Sabalenki i stigla u situaciju da servira za meč. Sabalenka je stigla do 15-40, ali nije iskoristila niti jednu od te dvije “break-lopte” već je Martić osvojila posljednja četiri poena u dvoboju za vrijednu pobjedu.

U polufinalu će Martić igrati protiv pobjednice susreta između Francuskinje Kristine Mladenović i Ukrajinke Eline Svitoline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.