Zanimljiva sudbina: Hoće li Ivica Olić završiti karijeru u klubu u kojem je to učinio i Davor Šuker?

Foto: fah

Legendarni hrvatski napadač, koji je punih 11 godina bio jedna od okosnica Vatrenih, Ivica Olić, najbliže je ostanku u Njemačkoj, iako se zapravo u ovom prijelaznom roku ništa ne, zna, svaki dan neka nova “informacija” zbuni javnost i ono što je jučer bilo, danas, a pogotovo sutra više nije. Najbolji primjer tome je mladi Vatreni Marko Pjaca, koji bi ovaj tjedan, i to već do četvrtka, trebao napustiti Maksimir, iako je sve izgledalo da će to biti već u utorak, dan prije utakmice pretkola Lige prvaka između Dinama i Vardara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, vratimo se Ivici Oliću. nakon što je prošle sezone napustio poznati bundesligaški klub HSV, 36-godišnji Olić kao slobodan igrač mogao bi potpisati za njemačkog drugoligaša München 1860, iako se u jednom trenutku čak spominjala mogućnost njegovog dolaska u Hajduk, koja je, dakako, bila nerealna.

Podsjetimo, Olić je nedavno odbio ponudu češke Mlade Boleslav, a pregovori sa zehcigerima su u još uvijek u tijeku, transfer je tek blizu realizacije, dakle, nije gotov. Inače, za spomenuti drugoligaški klub igrao je na kraju svoje karijere i legendarni Davor Šuker, koji je u Münchenu 1860 dočekao kao velika zvijezda, što je Šuker u ono vrijeme, dakle, 2001./2002. godine bio. Zanimljivo, Olić bi mogao karijeru završiti u klubu u kojem je svoje posljednje nogometne “korake” napravio legendarni Šukerman.

I kad je Šuker završavao svoju karijeru Olić se uspinjao na vatrenu pozornicu. Naime, baš te 2002. godine Olić je na SP-u u Japanu i Južnoj Koreji postigao pogodak Italiji i nagovijestio veliku karijeru, Šuker je pored Mirka Jozića, tadašnjeg hrvatskog izbornika, bio na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo kako je Olić već igrao u bavarskoj metropoli Münchenu i to od 2009. do 2012., tada je nosio dres gradskog rivala Bayerna i bio jedna od glavnih zvijezda kultnog njemačkog kluba.

“Iz Münchena su ovog prijelaznog roka otišli napadači Rubin Okotie i Stephan Hain, bivši hrvatski reprezentativac bio bi idealno rješenje”, navodi njemački Bild, koji inače piše opširnije o bivšem hrvatskom reprezentativcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.