Zanimljiva vijest uoči Olimpijskih igara: Stiže podrška sportašicama majkama

Foto: Thinkstock

Na Olimpijskim igrama u Parizu će se u Olimpijskom selu organizirati poseban ‘vrtić‘ za sportašice – dojilje, a na čelu će biti proslavljena američka atletičarka Allyson Felix.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najodlikovanija žena u povijesti olimpijske atletike odgovorna je za novost u olimpijskom selu: dječju sobu.

Allyson Felix, osvajačica 11 olimpijskih medalja i ponosna majka dvoje djece, najavila je partnerstvo s Pampersom za pokretanje prve dječje sobe za dojenje u Olimpijskom selu. Dječji vrtić trebao bi debitirati u srcu Athletes‘ Village Plaza, središnjeg stambenog dijela sportaša tijekom Igara. Sportašicama dojiljama bit će dostupan prostor da se povežu i doje svoje bebe usred svojih natjecanja.

– Bilo je najvažnije podržati sportašice koje su majke – rekla je Felix za NBC Olympics.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– To je prostor u kojem obitelji mogu pobjeći od svega i uživati ​​u udobnosti doma. Mogu se igrati i imati mjesta za hranjenje svojih beba.

Felix se nedavno pridružila komisiji sportaša pri Međunarodnom olimpijskom odboru (MOK), uživajući u prilici da bude “glas za mame sportašice” u svojoj ulozi.

– Ovdje sam kako bi majke i obitelji osjećale podršku. Imati malo normalnosti je sjajno, samo imati pravi prostor namijenjen za ovo – rekla je Felix.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju IOC-a u kojem se najavljuje dječji vrtić navodi se da će biti dostupne maramice i pelene plus prostori za igru ​​i obiteljsko povezivanje.

– Trudnoća i majčinstvo ne moraju značiti kraj karijere za sportašice – rekla je Emma Terho, predsjednica Komisije sportaša MOO-a i dvostruka osvajačica olimpijske medalje u hokeju na ledu za Finsku.

– Ovaj vrtić omogućuje da se to dogodi, a istovremeno daje sportašima priliku da se usredotoče na Igre, zaključila je, prenosi Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.