Zapeo za oko i puno većim klubovima: Golman Dinama završio transfer u Italiji i ostaje u Veroni

Foto: fah

I službeno je, sad već bivši golman Dinama, Adrian Šemper, postao novi/stari igrač Chieva iz Verone. Šemper je potpisao ugovor do 2024. godine.  Podsjetimo, hrvatski golman je u Veroni dosad bio na posudbi, s obzirom da je talijanski drugoligaš bio zadovoljan njegovim obranama iskoristio je pravo na otkup ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je Šemper imao i drugih ponuda, no, Chievo je u ovakvim dogovorimo imao pravo prvokupa te je to pravo iskoristio. Chievo je za milijun i pol eura angažirao hrvatskog čuvara mreže.

Za službenu stranicu kluba Šemper je izrazio zadovoljstvo činjenicom da ostaje u Veroni:

“Sretan sam što ostajem ovdje. Bio je to moj klub od trenutka kad sam došao u Chievo, želja mi je ostvarena, sad mi ostaje još bolje raditi i trenirati da bih u budućnosti bio još bolji…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju talijanskih medija Šemper bi, bez obzira što je stavio svoj potpis na ugovor s Chievo Veronom, mogao brzo napustiti klub. Navodno je hrvatski golman, s obzirom na igre u Chievu, zapeo za oku puno jačim i bogatijim klubovima.

Podsjetimo, Šemper je ove sezone, a prije prekida zbog pandemije koronavirusa, branio u 25 utakmica, u osam utakmica nije primio gol te je bio vrlo često u talijanskim medijima istican kao glavni razlog činjenici da je Chievo i dalje u igri za povratak u najjaču ligu talijanskog nogometa – Serie A.

Podsjetimo, klub iz Verone je trenutno osmi na ljestvici te drži poziciju koja vodi u kvalifikacije za Serie A. Chievo će tako imati priliku, kada se prvenstvo nastavi 20. lipnja, osigurati povratak u elitni rang talijanskog nogometa. Nema sumnje da je Chievo i zbog toga odlučio osigurati svoja vrata.

Adrian Šemper je za hrvatsku juniorsku reprezentaciju branio na SP-u u Čileu prije pet godina, Hrvatska je izborila četvrtfinale. Uz Brekala, koji je sada praktički standardni igrač hrvatske A reprezentacije, i Moru, bio je prvo ime kadetske reprezentacije Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Adrian Šemper je, podsjetimo, kao osamnaestogodišnjak dobio povjerenje tadašnjeg trenera Dinama, Zlatka Kranjčara, a njegovu je odluku podržao i trener golmana plavih, Marijan Vlak. Šemper je tada tretiran kao budućnost kluba, igrao je Ligu prvaka, koju je te sezone, u jakoj konkurenciji Juventusa, Seville i Lyona, Dinamo završio na posljednjem mjestu bez bodova i bez postignutog pogotka. Adrian Šemper bio je jedan od dežurnih krivaca potopa Dinama u Ligi prvaka. Primio je zaista nekoliko golova koje su mnogi proglasili smiješnim, posebno se to odnosi na utakmicu protiv Juventusa u Zagrebu, Dinamo je poražen 4:0. A pamti se i poraz Dinama na Rujevici od Rijeke, Riječani su potukli Dinamo sa 5:2. Šemper je primio smiješne golove, ali nije bio jedini krivac za teške Dinamove posrtaje, no, s obzirom na godine, netko je morao ispasti dežurni krivac. Uvijek je najlakše okriviti one najmlađe. Šemper je završio u Lokomotivi, a sada se, eto, ipak vraća na scenu i sve dolazi na svoje. Hoće li se vratiti i u hrvatsku reprezentaciju, ovog puta onu seniorsku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.