Započelo 1. Zimsko bacačko atletsko PH za osobe s invaliditetom

Foto: fah

U organizaciji Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom, splitskog ASK- a i Sportskog saveza Grada Splita u nedjelju je u “Parku mladeži” započelo 1. Zimsko bacačko ​atletsko prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na natjecanju sudjeluje 30 sportaša iz osam klubova koji se natječu u četiri bacačke discipline disku, kugli, koplju i čunju iz standardne stojeće i iz sjedeće pozicije bacanja.

Natjecatelji su osim iz Splita stigli iz Velike Gorice, Zagreba, Pule, Rijeke, te Bjelovara.

Predsjednik Športskog saveza invalida grada Splita Mijo Bakić je rekao da im je želja da to natjecanje preraste u tradicionalno, kao i da žele organizirati državno prvenstvo u atletici u svim disciplinama. Podsjetio je kako Savez ove godine slavi 50 godina rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iz splitskog atletskog kluba ‘Poskok’ danas se natječu tri sportaša i to državni reprezentativac iz Kaštela Pero Sunara koji baca kuglu, potom Splićanin Sven Maretić koji će bacati koplje i Makaranin Zoran Jezerčić s kopljem i kuglom”, kazao je Bakić.

Glasnogovornik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Darko Matić kaže da je cilj i namjera organiziranja takvih natjecanja da sportaši tijekom godine imaju što više kvalitetnih natjecanja kako bi na međunarodnim natjecanjima mogli što kvalitetnije i bolje zastupati Hrvatsku. Dodao je da su od pet osvojenih medalja u Riju tri bile iz atletike – dvije zlatne i jedna brončana.

U Splitu je danas i jedan od osvajača medalje, Velimir Šandor, brončani u bacanju diska, koji je već prvi dan u Riju osvojio medalju za Hrvatsku i ujedno prvu medalju za Zagrebačku županiju i grad Veliku Goricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Od važnijih natjecanja ove godine ih u svibnju očekuje Otvoreno prvenstvo Hrvatske u Zagrebu, te u srpnju u Londonu Svjetsko prvenstvo gdje će po prvi put na olimpijskom stadionu nastupiti sportaši sa invaliditetom te mjesec dana kasnije sportaši bez invaliditeta. Ubuduće će se svjetska prvenstva u atletici organizirati u istim gradovima i na istim borilištima kao i olimpijske i paraolimpijske igre”, kazao je Matić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.