Zaručnica brutalno ubijenog novinara poziva Engleze: Hoće li odbiti milijarde?

Foto: fah

Zaručnica ubijenog novinara Jamala Khashoggija zatražila je od čelnika Premier lige da zaustave prodaju Newcastle Uniteda Fondu za javna ulaganja Saudijske Arabije (PIF).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hatice Cengiz poslala je pismo čelnicima Premier lige nakon što je Fond, na čijem čelu se nalazi princ Mohammed bin Salman, ponudio oko 340 milijuna eura za preuzimanje Newcastlea Uniteda.

Princ Mohammed je osumnjičen da stoji iza ubojstva novinara The Washington Posta Jamala Khashoggi 2. listopada 2018. u saudijskom konzulatu u Istanbulu. Vjeruje se kako je novinar u konzulatu brutalno mučen, ubijen i izrezan na dijelove.

“Premier liga ne bi trebala dozvoliti da neko poput Mohammeda bin Salmana, koji se još nije suočio s bilo kakvom odgovornošću za ubojstvo mog zaručnika, u tolikoj mjeri bude uključen u sport u Velikoj Britaniji. U suprotnom, ovo će uveliko narušiti ugled Premier lige i Velike Britanije”, piše Cengiz u pismu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pišem vam u ključnom trenutku u povijesti vašeg slavnog nogometnog kluba. Prestolonasljednik Mohammed bin Salman, apsolutni vladar Saudijske Arabije, ima namjeru preuzeti vaš klub nudeći ogromnu svotu novca. No, prijestolonasljednik je optužen da je naredio Jamalovo ubojstvo. Sve vjerodostojne istrage pokazale su njegovu odgovornost. U svojoj zemlji nije osuđen jer ju kontrolira željeznom šakom. Molim vas da razmislite e li prihvaćanje ponude Mohameda bin Salmana zaista pravi put iz očaja za vaš klub,” napisala je Hatice Cengiz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.