Zašto je Dinamo igrao povučeno na Etihadu? Jedan čovjek dao je pravi odgovor!

Foto: fah

Nakon što je hrvatski prvak, zagrebački Dinamo, skupo prodao kožu na Etihadu protiv jedne od najjačih momčadi na svijetu, svakako jedne od najskupljih, krenuli su brojni komentari. Dinamo je, podsjetimo, poražen 2:0, a sve do 66. minute Modri su držali nulu, iako je Manchester City napadao u valovima i propustio nekoliko velikih prilika, Dinamov golman Dominik Livaković ponovno je dokazao vrhunsku kvalitetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glede komentara, mnogi Dinamu prigovaraju na činjenici da je momčad Nenada Bjelice igrala klasičan bunker, otprilike na isti način na koje momčadi iz donjeg doma HNL-a igraju na Maksimiru. Pitanje je je li hrvatski klub doista mogao drugačije igrati protiv moćnog Guardiolinog stroja?

Trener zaprešićkog Intera, Samir Toplak, u razgovoru za 24 sata dao je možda i najbolji odgovor.

No, idemo redom, Dinamo, u ovom trenutku, jednostavno nema snagu ravnopravno boriti se sa mega momčadi poput engleskog prvaka. Odgovor je to i onima koji tvrde kako je ovaj Dinamo jači od Croatije koja je prije 20-tak godina na Old Traffordu odigrala 0:0 protiv tadašnjeg pobjednika Lige prvaka Manchester Uniteda. Nije jači, nije još.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, ako bi kojim čudom Modri ostali na okupu dvije godine postali bi respektabilna momčad ne samo u Europa ligi nego i u Ligi prvaka. Ovaj Dinamo ima veliki potencijal, čak i veći od Croatije od prije dvadeset godina predvođene Robertom Prosinečkim. Dinamu je bilo izuzetno važno, i zbog gol razlike koja može biti presudna, ne doživjeti potop u Engleskoj.

Jedno je sigurno, Manchester City nije Atalanta, Šahtar…, klub je to iz najužeg svjetskog vrha. Otprilike kao kada biste usporedili Rogera Federera i Franka Škugora. Može li Škugor tu i tamo pobijediti Federera? Možda, ali nikad u Wimbledonu.

”Mogu se ja poistovjetiti s nogometom Guardiole, Kloppa, ali ja njih ne znam i to je neusporedivo s mojim nivoom. Ja bi htio igrati kao Manchester City, ali kak’? Neka dođe Pep u Zaprešić pa nek napravi takvu ekipu, ako ćemo realno”, kazao je prije više od mjesec dana Samir Toplak (49) u razgovoru za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I zaista, niti jedan trener na svijetu, pa tako ni Nenad Bjelica, ne bi mogao učiniti nemoguće, a nemoguće je otvorenog garda, ako niste Barcelona, Bayern, Juventus, Real u najboljim danima, ići protiv Manchester Cityja i ne primiti pet golova.  Dinamo će na sličan način morati igrati i u uzvratu na Maksimiru ako ne želi primiti porciju.

Foto: Facebook

”Igra Inter u Maksimiru. Teško se spoje 3-4 dodavanja. Pogreške u dodavanju su neshvatljive. Dinamo nas gazi. Na kraju nekako uhvatimo 2-3 šuta po golu, čisto za statistiku. Nakon utakmice svi se čude. Kakav je to bunker, niste htjeli izaći iz 16 metara i slično. Pa kako to treneru, pitaju svi? E, jučer ste vidjeli kako. E, tako. Ne da nećeš, nego ne možeš. Razlika je i gotovo. I tko ne proba tu veliku razliku, nikad neće shvatiti”, na svom Facebook profilu napisao je već spomenuti SamirToplak nakon Dinamovog poraza u Engleskoj.

Nakon toga u izjavi je i pojasnio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Nenad Bjelica je odabrao taktiku točno kakvu i možeš protiv ekipe kao što je Manchester City”, izjavio je  Toplak za 24 sata poslije 0:2 Dinama na Etihadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.