Hoće li prijetnje suspenzijom zaustaviti Filipa Hrgovića na putu do Tokija i nastupa na Olimpijskim igrama?

Foto: fah

Najbolji hrvatski boksač, 27-godišnji Filip Hrgović, pokazao je veliku želju nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju iduće godine. Filip, podsjetimo, već ima jednu olimpijsku medalju, broncu, a sad želi i zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrgović već dvije godine vrlo uspješno gradi svoju profesionalnu karijeru, a na OI u Tokiju bi nastupio nakon dozvole Međunarodnoga olimpijskog odbora da profesionalci smiju nastupiti u turniru koji je donedavno bio otvoren samo amaterskim boksačima.

Hoće li doista Hrgović nastupiti na Olimpijskim igrama?

Ako je vjerovati prema nekim informacijama vrlo će teško sjajni hrvatski boksač vidjeti sljedeće Olimpijske igre. Naime, u igri su vrlo teške sankcije ako se Hrgović doista odluči nastupiti u Tokiju, sankcije koje bi mu ozbiljno mogle ugroziti profesionalnu karijeru. No, neki smatraju da tako i ne mora biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mauricio Sulaimán, predsjednik WBC-a, jedne od najpoznatijih svjetskih boksačkih organizacija, najavio je u razgovoru za ESPN žestoke sankcije za sve one boksače  koji se usude sudjelovati na najvećem sportskom događaju na svijetu. Naime, Sulaimán smatra da to ne bi smjeli prihvatiti ni navijači.

WBC se snažno protivi dopuštenju da profesionalni boksači nastupe na Olimpijskim igrama. To je neprihvatljivo, to ne bi smjeli prihvatiti navijači ni boksački stručnjaci u svijetu”, kazao je Sulaimán te nastavio gotovo u još žešćem stilu:

”Olimpijsko amatersko boksanje potpuno je drugačije. To su dva različita sporta i jako su opasna. Ne možemo to prihvatiti. Odluči li bilo koji profesionalni boksač, uključujući prvake i bivše prvake, nastupiti na idućim Olimpijskim igrama, suspendirat ćemo ga na najmanje dvije godine.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u Rio de Janeiru prije tri godine na Olimpijskim igrama nastupila su trojica profesionalaca bez većeg uspjeha, na OI koje su pred nama uz Hrgovića bi trebao nastupiti u 30-godišnji Andy Ruiz, inače aktualni vlasnik teškaškog pojasa po verzijama WBA, IBF, WBO i IBO.

Nakon žestokih obračuna u Hrvatskom boksačkom savezu i smjene izbornika Leonarda Pijetraja odlučeno je da će hrvatski predstavnik u teškoj kategoriji na europskim kvalifikacijama za Olimpijske igre sljedeće godine od 13. do 23. ožujka u Londonu biti amater Marko Milun (23).

Hrgović će, pak, mjesto u Tokiju pokušati izboriti na svjetskim kvalifikacijama od 13. do 24. svibnja u Parizu, ali samo ako Milun u tome ranije ne uspije. Naime, svaka država može dati samo jednog predstavnika u svakoj kategoriji. Pokušali su tako pomiriti želju obojice, ali Milun može Hrgoviću pomrsiti planove da se domogne nove medalje i zlata kojeg toliko želi, ali ga i poštediti suspenzije WBC-a, prenosi portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.