Zašto nitko ne postavlja pitanje odgovornosti ‘hrvatskih’ medija za sve ono što se dogodilo u Zadru?

Foto: Snimka zaslona/24 sata

Regionalni teniski Adria Tour u Zadru, u organizaciji srpskog tenisača Novaka Đokovića i Hrvatskog teniskog saveza ostavio je iza sebe kaos, paniku i to u trenutku kada je barem djelomično izgledalo da bi se mogla spasiti, koliko – toliko, turistička sezona o kojoj Hrvatska puno ovisi. Zanimljivo, HTS je pristao sudjelovati u ovoj akciji, koju je bezrezervno podržao predsjednik Vlade u odlasku Andrej Plenković, iako se znalo da su teniske aktivnosti u svijetu takve vrste otkazane. To su znali i regionalnim dernekom ”zaluđeni mediji”, to je znao i Goran Ivanišević, to je znao i njegov šef Đoković. U Zadru se održao i Kids day, druženje tenisača s djecom, što je nečuveno u vrijeme kada se očekuje drugi val koronavirusa. To je potpuno neodgovorno ponašanje, čemu su kumovali, kako smo već spomenuli, u velikoj mjeri i uvjetno rečeno hrvatski mediji. Zašto se danas ne govori o njihovoj odgovornosti, zašto se danas pepelom ne posipa Đokovićev trener, Goran Ivanišević, koji nam je s visoka poručivao uoči turnira kako mi nismo svjesni što Đoković, kao politički lobist režima Aleksandra Vučića, radi za Hrvatsku? Njihova je odgovornost nedvojbena, o čemu su pisali čak i srbijanski mediji. Naime, na beogradskom regionalnom derneku, tzv. Adria Touru, tenisači su se potpuno neodgovorno ponašali, tulumarili su, dolazili u kontakt s mnogima, da bi nakon toga stigli u Zadar. Jesu li to sportaši koji bi trebali biti primjer mladima, ponaša li se tako u vrijeme najjače pandemije 21. stoljeća, kako pandemiju nazivaju neki epidemiolozi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, bugarski tenisač Grigor Dimitrov u nedjelju je priopćio da je zaražen koronavirusom što je u Zadru izazvalo veliko zgražanje domaćeg pučanstva, ali i ogorčenje.  Zanimljivo da se Dimitrov u Zadru odbio testirati, a onda se odjednom vratio u Monaco. Je li znao što mu se događa, a sve to prešutio? Naime, u nedjelju se trebalo održati finale regionalnog turnira u Zadru no ono je otkazano nakon što je potvrđeno da je bugarski tenisač pozitivan na koronavirus. Većina se tenisača se testirala, no, srpski tenisač, Novak Đoković, je to odbio te je otišao u Vučićevu privatnu državicu kako bi se testirao. Đoković se testirao odmah nakon što je došao u glavni grad svih Šešeljevaca, što onih bivših, što sadašnjih.

Nakon testiranja zasad je potvrđeno da je zaraženo još pet osoba, trojica tenisača, među njima i naš tenisač Borna Ćorić, i dvojica trenera. Broj se zaraženih povećava, a zaraženo je najmanje i jedno dijete.

Zamislite, i nakon svega. regionalni dernek bi se mogao nastaviti, iako se teniski turniri takve vrste otkazani diljem svijeta, naime, govori se da bi se regionalna karavana trebala pojaviti i u Banja Luci te Sarajevu. No, Dimitrov je sve to zaustavio, mnogi njega krive za takvo neodgovorno ponašanje, kao da je time odgovornost medija, ostalih tenisača, hrvatskog premijera Plenkovića, manja. Nije, naprotiv.  Znali su mediji što se događa u Beogradu. što rade ”partijaneri” tenisači, a opet su svjesno šutjeli o tome ili se čak tome divili.  Pisalo se o ”raspašoju” u Zadru, na slikama su bila i djeca… Tko će za to odgovarati, tko će odgovarati ako se epidemija proširi i među djecom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbijanski  B92 objavio je jutros da je bugarski tenisač bio “tempirana bomba” jer je u Beograd stigao iz Sjedinjenih Američkih Država u kojima je veliki broj zaraženih. Po dolasku u Beograd nije testiran, ali tih dana nije pokazivao nikakve simptome. I o tome pišu i govore sada, kao da to ranije nisu znali. Na primjeru regionalnog derneka u Zadru regionalni mediji, uključujući i one nazovi hrvatske, su se potpuno osramotili ali su i pokazali koliko im je stalo do sigurnosti građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.