Zašto Pjanić ne igra u Barceloni? Koeman pokušao dati odgovor

epa08612983 Dutch coach Ronald Koeman reacts during his presentation as the club's new head coach in Barcelona, Spain, 19 August 2020. Koeman, who has just rescinded contract with the Dutch National soccer team, has signed for a two year contract until 30 June 2022. EPA/Alejandro Garcia

Na startu nove sezone bosansko – hercegovački reprezentativac, Miralem Pjanić, ima skromnu minutažu u dresu Barcelone, iako je kao značajno pojačanje stigao iz Juventusa. Protiv Poljske reprezentativac BiH je napustio utakmicu zbog ozljede, no već protiv Getafea je bio u konkurenciji, dakle, Koeman je na njega mogao računati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjanić je dosad na terenu u dresu Barcelone proveo svega 27 minuta, znatno manje nego što je očekivao, toliko o pojačanju Barcelone, čiji se trener uglavnom oslanja na snage koje ima iz prošle sezone, izuzev onih kojih se riješio, poput Ivana Rakitića i Luisa Suareza, koji su već napustili Barcu.

Nizozemski stručnjak na klupi Barcelone, Ronald Koeman, pokušao je objasniti zašto bosansko – hercegovački reprezentativac zapravo ne igra.
“Pjanić nam se priključio sa zakašnjenjem zbog koronavirusa. Trebao je raditi kako bi se fizički oporavio i mislim da je za njega bilo korisno to što je zaigrao za reprezentaciju’‘, rekao je Koeman te je dodao:

“Razgovarao sam s liječnicima koji su mi rekli da Pjanić može trenirati bez problema. Trebao bi dobiti nekoliko minuta u sljedećoj utakmici. Gledajući raspored sigurno će dobiti svoju priliku”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Miralem Pjanić je u Barcelonu stigao ljetos iz Juventusa za 60 milijuna eura, na Nou Campu bi se trebao zadržati barem do 2024. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.