Zašto se engleski mediji rugaju Zidaneu i zašto su u Realu počeli sumnjati u procjene svog trenera?

Foto: fah

Kako smo već pisali nogometaši Evertona remizirali su na Goodison Parku u derbiju protiv Liverpoola, u odličnoj utakmici bilo je 2:2. Navijači Evertona su naravno u euforiji, Everton i dalje ima tri boda više od aktualnog engleskog prvaka. Everton pod vodstvom legendarnog talijanskog stručnjaka Carla Ancelottija igra vrlo dobro te su u pet odigranih utakmica ostvarili četiri pobjede i jedan remi, i to u derbiju s Liverpoolom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najboljih igrača velikog derbija, u kojem je viđen doista sjajan nogomet, bio je Kolumbijac James Rodriguez koji je u pet utakmica, jedna u Liga kupu, upisao tri asistencije te zabio tri gola.

Kolumbijski izbornik, Queiroz, o preporodu bivšeg igrača Reala je rekao:

”On u Evertonu igra kao u Kolumbiji, s totalnom slobodom u igri. To je njegova pozicija iz Porta, a od tada je nije u klubu igrao.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, ujedno je to bila i kritika Realu te posebno treneru spomenutog kluba. Na Santiago Bernabeu James je igrao skromno, a nije ni igrao na svojoj ”prirodnoj” poziciji. I u Madridu nisu zadovoljni potezom trenera Zinedine Zidanea te kritičari preko raznih medija, kao što je AS, šalju javne poruke Realovom treneru, navodno su čelnici Kraljevskog kluba nezadovoljni onim što se događa u Evertonu, odnosno, činjenicom da je James Rodriguez proigrao odmah nakon što je napustio Madrid, a k tome otišao je u Everton gotovo potpuno besplatno.

U španjolskim medijima pojavila se informacija da je 29-godišnji kolumbijski reprezentativac u Everton otišao za 25 milijuna eura, nakon toga su navijači hvalili Upravu Reala na sjajno obavljenom poslu i na zaradi koju su inkasirali za igrača koji je u Realu skoro pa propao, a koji je s deset milijuna eura godišnje plaće itekako bio opterećenje za proračun Kraljevskog kluba.

Međutim, to se pokazao kao dezinformacija, a kakvih je bilo i u slučaju belgijskog nogometaša Edena Hazarda. kojeg su platili čak 60 milijuna eura više nego što su u prvi mah bili spremni priznati. Hazard u Realu nije pokazao ništa. Jednako se tako naknadno otkrilo kako James nije prodan već predan Evertonu, samo kako bi ga se Real riješio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto su ga se riješili? Jednostavno, Zidane Kolumbijca nikako nije vidio u svojim zamislima, u svojim vizijama novog Reala, baš kao ni Madriđanina Sergija Reguilona, koji je otišao u Tottenham, kod Jose Mourinha, kao i Gareth Bale ili s druge strane Ceballos, koji je u Arsenalu.

Jasno je na koji se način engleski mediji rugaju Zinedine Zidaneu i njegovim procjenama, koje su bile krive, barem u Jamesovom slučaju. Jedno je sigurno, čak su i u Realu počeli sumnjati u procjene trenera koji im je donio brojne trofeje, uključujući i tri Lige prvaka.

S druge strane njemački stručnjak na klupi Liverpoola, Jurgen Klopp, dodatno je natrljao sol na ranu Reala, naime, on smatra kako je dolazak Jamesa Rodrigueza u Everton najbolji posao cijelog ljeta, što definitivno nije drago čuti predsjedniku Reala Florentinu Perezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.