Zašto prošlog ljeta Lautaro Martinez nije prešao u Barcelonu i tko je sada na meti katalonskog kluba?

epa08982389 Inter Milan’s Lautaro Martinez jubilates after scoring his team's first goal during the Italy Cup semifinal first leg soccer match between FC Inter and Juventus FC at Giuseppe Meazza stadium in Milan, Italy, 02 February 2021. EPA/MATTEO BAZZI

Kako smo već u nekoliko navrata pisali napadač InteraLautaro Martinez, prema vlastitim riječima prošlog je ljeta bio blizu transfera u Barcelonu. Naime, argentinski nogometaš trebao je otići u Barcelonu, no ostao je u Interu, što se kasnije pokazalo kao dobar potez budući da je s milanskim klubom osvojio naslov prvaka Italije, prvi nakon desetak godina čekanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svega Argentinac je otkrio kako je propao njegov transfer u Barcelonu, u klub u kojem bi zaigrao s Lionelom Messijem.

“Teška financijska situacija Barcelone i ‘neki sitni’ detalji spriječili su taj transfer. Bilo je zaista blizu realizacije, no na kraju sam ostao u Interu i to se ispostavilo dobrom odlukom, posebno jer smo osvojili Scudetto. Nevjerojatno je biti prvak s tako velikim klubom u tako jakoj ligi”, priznao je 23-godišnjak, da bi zatim otkrio novinaru što ga je pitao sunarodnjak i najbolji igrač Barce Lionel Messi.

“Pitao me samo kako teku pregovori, ništa više. Prilika je bila sjajna, no zbog nekih sitnih detalja nije uspjelo”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dva je navrata navodno Lautaro Martinez odbijao i Real Madrid.

“Kao tinejdžer Real mi se dva puta javljao, dok sam još bio u Racingu, ali tada sam najprije želio stvoriti ime u argentinskom nogometu i tek onda kada budem spreman otići u Europu. Sanjam da se jednog dana vratim u Racing, tamo su navijači jednako strastveni kao i u Interu”.

Lautaro Martinez je ove sezone u dresu Intera odigrao 44 utakmice i postigao je 17 golova uz devet asistencija. Čelnici Barcelone, a posebno nakon dolaska Laporte, ne odustaju od njega te će ga pokušati angažirati već ovog ljeta. Njegova odštetna klauzula iznosi 111 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inter je u čak dvije godine uspio odbiti Barcelonine nalete, no okolnosti su se u međuvremenu promijenile. Vlasnici Intera traže nove investitore, dok na Camp Nou dolaze bolji dani nakon dolaska Joana Laporte na mjesto predsjednika Barcelone, a poslije odlaska Bartomeua.

Rac1 u Španjolskoj tako tvrdi da će Barca učiniti sve ne bi li već ovog ljeta dovela Lautara iz Intera, no prvi izbor i dalje je norveški nogometaš Erling Haaland, ali Borussia Dortmund traži 180 milijuna eura, a i sam igrač je izrazio želju u više navrata da ipak zaigra u Realu. Tako da Barceloni kao prva opcija ostaje 23-godišnji Lautaro, a spominje se i Sergio Aguero. Jedno je sigurno, Barca će učiniti sve ne bi li dovela jedno jako ime u vrhu napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.