Zašto srpski mediji ignoriraju četništvo na tribinama: ‘Dok se Crvena zvezda raspada ‘Delije’ su pokazale kako se navija!?’

Foto: Snimka zaslona/Facebook

Srpski mediji, pa čak i ”demokratski orijentirani” Blic, pišu hvalospjeve na račun navijača Crvene zvezde, ozloglašenih Delija, koji su ove sezone imali čitav niz incidenata začinjenih fašističkim performansima. Sjetimo se kako su u košarkaškoj Euroligi u više navrata kroz transparente i skandiranje veličali četničku ideologiju, ujedno svojatali Vukovar i nosili transparente na kojima su jugo-tenkovi u herojskom hrvatskom gradu na Dunavu (valjda oni rijetki tenkovi koji su izmakli junačkoj obrani hrvatskih branitelja i ostali čitavi). Međutim, koliko god toga bilo puno, to nije sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blic tako hvali navijanje Delija u finalu nogometnog Kupa Crvene zvezde protiv Partizana, iako su se Delije tom prilikom sukobile s policijom. “I dok se Crvena zvezda raspadala po svim šavovima, “Delije” su pokazale kako se podržava i voli klub…”, piše Blic eksplicitno se referirajući na utakmicu finala Kupa protiv Partizana, koju je Partizan, ako je to nekome u Hrvatskoj uopće bitno, dobio.

“Niti jedan zvižduk, niti jednu ružnu riječ nismo čuli poslije poraza od Partizana u finalu Kupa kada su navijači pozvali nogometaše da dođu bliže sjevernoj tribini i zajedno s njima prođu kroz težak period nakon poraza.  Slika nakon finala Kupa riješila je bar jedno pitanje o nastavku funkcioniranja kluba – navijači su bili i bit će uz Crvenu zvezdu...”, navodi Blic.

Sad malo o finalu srpskog Kupa, o čemu smo već pisali. Veliki transparent sa slikom četničkog ratnog zločinca Draže Mihailovića, velika srpska zastava u kojoj je u sredini natpis Vukovar na ćirilici, skandiranje četnicima… Zar je to lijepa slika?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje je zašto srpski mediji, pa i oni naši, hrvatski mediji, ignoriraju veličanje četništva na tribinama srpskih stadiona i zašto to proglašavaju lijepom slikom? Zašto već duže vrijeme šute hrvatski mediji i tako prikrivaju nedostatak reakcije srpskih medija?

Neki će reći ”to se nas ne tiče”, to ”četništvo se događa tamo daleko, u Srbiji”, ”što nas briga s njima”, ali Vukovar je hrvatski grad i četnici su, uz presudnu pomoć JNA,  razorili Vukovar, a ne neki Marsovci ili nesretnici s Venere, kako to danas neki žele prikazati kad tvrde kako smo ”svi podjednako za sve krivi.”

Zamislite kakva bi reakcija bila svih medija, u čitavoj takozvanoj regiji, da na hrvatskim tribinama gledamo ogromne fotografije Ante Pavelića? Josip Šimunić nije smio na Svjetsko prvenstvo zbog jednog uzvika, u Beogradu, u Srbiji, čitavi stadioni, tisuće ljudi, veličaju četničku, eksplicitnu fašističku ideologiju i nikome ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.