Zbog koronavirusa odgođen veliki derbi talijanskog nogometa: Juventus i Inter igraju tek u svibnju

Foto: fah

Nažalost, najveći derbi talijanskog nogometa u ovom trenutku, susret između Juventusa i Intera, neće se odigrati u nedjelju, kao što se neće igrati ni ostale četiri utakmice Serie A, koje su se trebale igrati bez nazočnosti gledatelja. Razlog je, naravno, koronavirus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Juventus i Inter, za koji s velikim uspjehom igra i hrvatski reprezentativac, Marcelo Brozović, trebali su igrati u nedjelju od 20:45 u Torinu, bez prisustva gledatelja zbog opasnosti od već spomenutog koronavirusa, međutim, Seria A donijela je odluku i da se odgodi utakmica iako gledatelja ne bi bilo na tribinama.

‘ Uzevši u obzir sve metode koje je podnijela Vlada kako bi odgovorila da ovo izvanredno stanje u svrhu očuvanja zdravlja naroda i njihove sigurnosti, predsjednik Serie A odlučio je odgoditi sljedeće utakmice: Juventus – Inter, Milan – Genoa, Parma – SPAL, Sassuolo – Brescia, Udinese – Fiorentina”, samo je dio proglasa predsjednika Paola Dal Pina, koji je otkrio i kad će se nastaviti igrati:

”Ove utakmice održat će se 13. svibnja 2020. godine.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, sam rasplet borbe za naslov prvaka Italije mogao bi biti odlučen tek nekoliko dana prije početka Europskog prvenstva, u posljednjem trenutku i to zato što su Juventus i Inter izravni suparnici u borbi za naslov. U utrci za titulu je uključen još i rimski Lazio.  Nažalost, zbog koronavirusa gledatelji će ove nedjelje ostati uskraćeni za istinski sportski spektakl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.