Zbog napada na kombi s rukometašima iz Labina trojica pripadnika Torcide zadržana u pritvoru

Foto: Facebook

Trojica Hajdukovih navijača, osumnjičeni da su u zasjedi kod autokampa Bunica blizu Senja nakon subotnje splitske utakmice Hajduka i Rijeke napali vozila s riječkim navijačima, ali i mladim rukometašima iz Labina koji su se vraćali kući, zadržani su u riječkom istražnom zatvoru, uz jamstvo od po 30.000 kuna kojim mogu zamijeniti boravak u zatvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno se doznaje da je pritvoreni trojac sa šibenskog područja.

Odluku o njihovu pritvaranju donijela je sutkinja istrage riječkog Županijskog suda Ksenija Zorc, na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva. Dvojica 21-godišnjaka i jedan 27-godišnjak ispitani su u riječkom tužiteljstvu nakon kaznene prijave ličko-senjske policije za kazneno djelo izazivanja nereda, s obzirom da je Bunica na području djelovanja te Policijske uprave.

Riječko Općinsko državno odvjetništvo sumnjiči ih da su odmah nakon ponoći kao pripadnici navijačke skupine Torcide, zajedno s još najmanje tridesetak zasad nepoznatih osoba, izražavajući netrpeljivost prema navijačima HNK Rijeka blokirali prometnicu te tako zaustavili više vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Metalnim palicama, kamenjem, staklenim bocama i bakljama ‘bengalkama’ oštetili su zaustavljena vozila te time doveli u opasnost osobe koje su se u njima nalazile.

U zasjedi kod Bunice oštećeno je šest vozila, kombiji i osobni automobili, u kojima je ukupno bilo dvadesetak osoba, među njima i mladi rukometaši iz Labina, koji su se vraćali s prvenstvene utakmice u Zadru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.