Zbog koronavirusa i sport u kolapsu: Uskoro se očekuje odluka UEFA-e o odgodi Lige prvaka i Europske lige, u karanteni i Luka Modrić…

Foto: fah

Širenje opasnog koronavirusa diljem svijeta se nastavlja, što, nažalost, utječe na sve pore života, uključujući, naravno, i sport. U Europi je i dalje pod najvećim udarom Hrvatskoj susjedna Italija, iako se i u ostatku Starog kontinenta nastavlja širenje koronavirusa, poglavito u Španjolskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je situacija poprimila zabrinjavajuće razmjere pokazuje pisanje španjolskih medija. Tako bi prema pisanju španjolske Marce UEFA uskoro mogla donijeti odluku o odgodi utakmica Lige prvaka i Europske lige. Jučer su, podsjetimo, igrane neke uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka, u Engleskoj, na Anfieldu, se igralo pred punim tribinama, dok su PSG i Borussia Dortmund u Parizu igrali bez nazočnosti navijača. Naime, Španjolci tvrde kako svaka druga odluka, osim odgode Lige prvaka i Europa lige, s obzirom na sve što se događa posljednjih dana, ne bi imala nikakvog smisla.

U Španjolskoj su već ranije otkazane niželigaške utakmice, a čelnici Nogometnog saveza Španjolske odlučili su da se do daljnjeg otkazuju utakmice prve i druge lige, Primere i Segunde.

Kad smo kod Španjolske recimo kako je potvrđeno da je košarkaš Reala Trey Thompkins zaražen koronavirusom, zbog čega su u karanteni završili i svi igrači nogometne sekcije ”kraljevskog kluba”, dakle, i kapetan hrvatske reprezentacije, Luka Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, iz Kine stižu dobre vijesti. Naime, Kina je proglasila kraj vrhunca epidemije u toj zemlji, javlja BBC. Pandemija bi, predviđaju, trebala završiti do lipnja.

Podsjetimo, početkom lipnja, točnije 12. lipnja, trebalo bi početi Europsko nogometno prvenstvo, koje je također pod upitnikom, iako UEFA zasad o tome šuti. Navodno je pod upitnikom i održavanje Olimpijskih igara u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.