Foto: fah

Nakon komunikacije preko društvenih mreža savjetnik Dinama Zdravko Mamić u kratkom je razgovoru za portal 24 sata rekao u nekoliko rečenica što misli o aktualnom trenutku hrvatslog nogometa. Prije svega, naravno, govorio je o novom izborniku Zlatku Daliću, o dodatnim kvalifikacijama, Anti Čačiću… I dalje Mamić ostaje kod svoje tvrdnje da su Vatreni unatoč porazima igrali vrlo dobro na Islandu te pogotovo u prvom dijelu u Turskoj.

“Zlatku Daliću treba skinuti kapu jer je podmetnuo leđa u ovoj teškoj situaciji, ali ni on nije Copperfield. Ja o tome ne odlučujem, ali očito je da će izbornik dobiti priliku nastaviti svoj posao dalje…”, rekao je Mamić za 24 sata.

Komentirao je Mamić i svoju podužu objavu na Facebooku uoči utakmice u Kijevu, kaže kako je morao reagiati na ”zbog dezinformacija i laži…” “To je bio razlog, 95 posto laži. Nisam ja imenovao Dalića”, poruka je savjetnika Dinama, koji je u svojoj podužoj objavi na Facebooku napisao kako cijeli HNS treba otići u London po Slavena Bilića kako bi ovaj ponovno sjeo na klupu reprezentacije.  U isti rang strpao je i Branka Ivankovića, trenera kojeg je baš on smjenivao u Dinamu.

“On i Branko Ivanković od naših trenera u svijetu imaju najveće kompetencije da u budućnosti vode reprezentaciju. To ne znači da tvrdim kako Dalić nema kompetenciju”, tvrdi Mamić koji se osvrnuo i na posljednju utakmicu Vatrenih.

“Mišljenja sam da naša reprezentacija uvijek igra dobro. Imali smo peh protiv Islanda, u Turskoj smo slučajno izgubili. Pa i protiv Finske je to dobro izgledalo, dominirali smo prvih 60 minuta, onda smo bili pod psihološkim pritiskom”, smatra Mamić te dodaje.

“Kod nas igru diktiraju negativna atmosfera oko reprezentacije, tako je već osam godina. To je naš jedini problem. Mi nikad nemamo problem u izborniku ili u igračima. Pa evo i sad u Kijevu su pojedinci baklje bacali kad smo mi vodili. Kad Hrvatska igra dobro, oni se trude prekinuti utakmicu. Tako je bilo i u Milanu, lani na Euru, sad u Kijevu. Problem našeg nogometa je to, ljudi koji prave sačekuše izbornicima i ljudima iz saveza…”

Gledao je Otvoreno na HRT-u

“Zašto sad tema o nogometu? Da se zamagle prave problemi oko Akrogora. Ta je emisija o našem nogometu bila na razini 14. stoljeća… To je uvijek isto, ponavljanje onih istih mantri, a ja već dvije godine nemam nikakvu funkciju u HNS-u. U Dinamu sam samo savjetnik, a uvijek se priča kako ja sve određujem. Odlučio sam tome stati na kraj”, poručio je bivši potpresjednik HNS-a.

Hoće li Mamić mlađi doći na mjesto izbornika?

” Zoran izbornik? To neću niti previše komentirati. Jasno da je u ovakvoj situaciji to nemoguća misija”, rekao je Mamić te za kraj rekao ima li kakvih vijesti glede pokušaja njegovog ubojstva kraj Tomislavgrada:

“To nije pitanje za mene nego za policiju, ali zastrašujuće je da skoro dva mjeseca nakon napada ona ne izlazi ni s kakvim saznanjima. Tako je i s premlaćivanjem i napadom na našeg trenera Cvitanovića…”

Mamić vjeruje da će Zlatko Dalić, koji ”nije bio njegov izbor”, voditi Vatrene i na Mundijalu u Rusiji iduće godine.

Izvor: narod.hr