Zdravko Mamić: ‘Dinamo je nuklearna raketa za konkurenciju’

MAMIĆ
Foto: snimka zaslona

Dinamo je pobijedio Rapid s 3:1 i tako je napravio velik korak prema nokaut fazi Europa lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon velike pobjede Dinama na svom Facebook profilu oglasio i Zdravko Mamić.

“Misija i vizija, dvije riječi koje mi padaju na pamet kada gledam sinoćnje slavlje s Maksimira. Mnogi su propitivali, mnogi sumnjali, nerijetki i likovali kada je naš Dinamo izgubio neke utakmice ove sezone. Bio sam miran. Dinamo je u posljednjih 16 sezona 15 puta igrao u skupinama najelitnijih europskih natjecanja, a posljednje tri sezone dva puta smo igrali europsko proljeće. Svake godine kod prvog posrtaja raznorazni samoprozvani stručnjaci u pitanje dovede kompetenciju uprave, struke, trenera, pa čak i igrača. Kada pobijedimo redom bogatije klubove iz većih i uređenijih zemalja to se uzima zdravo za gotovo. Pobjeda Davida protiv Golijata nama je normalna stvar. Dinamo je u posljednje dvije sezone kako bi mogao živjeti i raditi na visokom nivou prodao Gvardiola, Olma, Majera, Moru, Gavranovića, Jakića, Kastratija, Stojanovića, Atiemwena, … Igrače koji igraju kao standardni prvotimci njemačkih, francuskih, talijanskih, turskih, poljskih i inih klubova. Uzmite bilo kojoj momčadi na svijetu toliko važnih igrača i to više neće biti ista momčad. Pogledajte samo primjer Barcelone. Kao i u primjeru Olma i Majera dovedeni su igrači koji trebaju rasti skupa s klubom i iskoračiti u pravo vrijeme.

Čitao sam kako je Dinamo imao nikad lošiji transfer rok i da sada plaća cijenu. Dokaz je to koliko smo visoko postavili standarde. I nakon što smo ostvarili povijesne rezultate i ostali bez toliko važnih igrača opet ćemo zahvaljujući radu cijelog kluba, trenera i momčadi igrati proljeće u Europi. Na stadionu koji se raspada, baš kao i naš sport. Zato je Dinamo velik, jer smo naučeni misliti tri koraka unaprijed, te osim sadašnjosti graditi i budućnost. Zato smo nuklearna raketa za konkurenciju. Dok vi gledate danas, mi smo tri dana ispred vas”, zaključio je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.