(FOTO) Ždrijeb Lige prvaka: Messi i Ronaldo u istoj skupini, Modrić na Brozovića, Rakitić na Kovačića

epa08713063 A handout photo made available by the UEFA of the Champions League trophy on display during the UEFA Champions League 2020-21 group stage draw in Geneva, Switzerland, 01 October 2020. EPA/Harold Cunningham / UEFA HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

U Ženevi je održan ždrijeb grupne faze nogometne Lige prvaka. U ždrijebu nije bilo hrvatskih predstavnika, a branitelj naslova je Bayern München.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini G očekuje nas okršaj Lionela Messija i Cristiana Ronalda, a uz Barcelonu i Juventus, u skupini su još Dinamo Kijev i Ferencvaros koji je izbacio Dinamo.

ŽDRIJEB

SKUPINA A: Bayern, Atletico Madrid, Salzburg, Lokomotiv Moskva

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA B: Real Madrid, Šahtar, Inter, Borussia Monchengladbach

SKUPINA C: Porto, Manchester City, Olympiakos, Marseille

SKUPINA D: Liverpool, Ajax, Atalanta, Midtjylland

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA E: Sevilla, Chelsea, Krasnodar, Rennes

SKUPINA F: Zenit, Borussia Dortmund, Lazio, Club Brugge

SKUPINA G: Juventus, Barcelona, Dinamo Kijev, Ferencvaros

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA H: PSG, Manchester United, RB Leipzig, Istanbul Basaksehir

Budući da sezona počnije kasnije nego što je to uobičajeno, jer se prošla sezona otegnula zbog pandemije koronavirusa, igrat će se po tri tjedna u nizu.

Prvo kolo tako je na rasporedu 20./21. listopada, drugo 27./28. listopada, a treće 3. i 4. studenog. Potom slijedi trotjedna pauza te ponovo tri tjedna zaredom u kojima će se odraditi preostala tri kola (24./25. studenog, 1./2. prosinca te 8./9. prosinca).

Najbolji napadač Lige prvaka u prošloj sezoni je Robert Lewandowski, a Pernille Harder je najbolja napadačica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konkurenciji veznjaka, nagradu za najboljeg u prošloj sezoni Lige prvaka dobio je Kevin de Bruyne. U ženskoj konkurenciji nagrada je otišla u ruke Dzsenifer Marozsan.

Najbolji branič protekle sezone je Joshua Kimmich, a kod žena Wendie Renard.

Nagradu za najboljeg vratara sezone dobio je Manuel Neuer, dok je u ženskoj konkurenciji nagradu dobila Sarah Bouhaddi iz Lyona, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.