Ždrijeb rukometne Lige prvaka: Vardar protiv Barcelone, a Veszprem protiv Kielcea

Foto: fah

U polufinalu završnog turnira rukometne Lige prvaka 1. i 2. lipnja u Kolnu igrat će Barcelona i Vardar, te Kielce i Veszprem odlučno je na današnjem ždrijebu koji je održan u Botaničkom vrtu u Kolnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će to deseti Final Four, a zanimljivo prvi put na njemu neće biti niti jednog francuskog niti njemačkog kluba.

Prošle sezone naslov prvaka Europe osvojio je Montpellier pobijedivši u finalu Nantes sa 32-26, dok je PSG bio treći. No, ove sezone Francuzi nisu uspjeli. PSG je u četvrtfinalu nakon velike drame ispao od Kielcea, dok je Barca u obje utakmice četvrtfinala pobijedila Nantes. Od Nijemaca najdalje je dogurao Flensburg koji je u četvrtfinalu ispao od Veszprema.

Od ‘kvarteta’ klubova koji će ove godine nastupiti u Kolnu, tri su već osvjala naslove prvaka Europe, Barcelona, Vardar i Kielce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je rekorder s devet naslova i 13 finala, dok su Vardar i Kielce slavili po jednom.

Veszprem još uvijek nema europsku titulu, premda je tri puta igrao u finalu. Prvi put je izgubio od Magdeburga (2002), potom od Barcelone (2015), a zadnji put od Kielcea (2016).

Hrvatske boje u Kolnu će braniti šestorica hrvatskih rukometaša. Za naslov europskog prvaka borit će se Igor Karačić i Ivan Čupić u dresu skopskog Vardara, Luka Cindrić, Filip Ivić i Marko Mamić u Kielceu, te Manuel Štrlek s Veszpremom. Jedino u Barceloni nemamo niti jednog rukometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RAPORED FINAL FOURA – Lanxess Arena (Koln)

Polufinale – 1. lipnja
Barcelona – Vardar
Veszprem – Kielce

Finale – 2. lipnja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.