Zinedine Zidane: ‘Što ja imam govoriti Luki Modriću i Cristianu Ronaldu kako se igra nogomet’

Foto: fah

U razgovoru za Otro trener Reala, Francuz Zinedine Zidane, govorio je ponajprije o svojoj trenerskoj karijeri s obzirom kako se ponovno vratio na klupu madridskog Reala, s kojim je u ne tako davnoj prošlosti u tri navrata pokorio Europu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zidane je, podsjetimo, stigao kao ”vatrogasac” u Real nakon što njegovi nasljednici Julen Lopetegui i Santiago Solari nisu uspjeli Real održati na razini na kojoj je spomenuti klub ostavio francuski trener. Međutim, ne treba zaboraviti činjenicu da su Zinedinovi nasljednici imali znatan hendikep, naime, Real je napustio godinama najbolji igrač tog kluba – Cristiano Ronaldo. Real s Ronaldom i bez njega nije ista momčad, to je danas nedvojbena činjenica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Realu je poslije povratka Zidane zatekao najboljeg igrača svijeta prošle godine, kapetana Vatrenih Luku Modrića.

“Ja sam drugačiji tip trenera. Zapravo sam neobičan tip trenera, rekao bih. Ono što mi se najviše sviđa u mom pristupu je to što nikad ne govorim Luki Modriću i Cristianu Ronaldu kako igrati nogomet. Nebitno je tko će biti njihov sljedeći trener, ali nitko Modriću ili Ronaldu ne može dodati nešto novo. Uvijek sam htio pokazati da su oni više od nogometaša i prekrasno je kreirati pobjedničke uspomene, to je nešto što će zauvijek ostati s nama”, kazao je legendarni francuski trener i nekoć najbolji igrač svijeta, koji je s Francuskom kao igrač postao prvak svijeta 1998. godine, a osam godina kasnije igrao i finale SP-a.  Nažalost, te 1998. u finale Svjetskog prvenstva Francuzi su stigli preko Hrvatske.

Zašto Zidane voli trenerski posao te uživa gotovo kao i kada je bio igrač?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zbog timskog duha. Svi drugi pokušavaju individualno podići igrače, ali ne i ja. Želim osvojiti prvenstvo, ali želim im pokazivati i drugi način na kojih se može do pobjeda”, poručio je trener još uvijek aktualnog prvaka Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.